E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPerakende satışlarda sert düşüş---

Perakende satışlarda sert düşüş

Perakende satışlarda sert düşüş
19 Eylül 2013 - 12:35 borsagundem.com

İngiltere'de artış göstermesi beklenen perakende satışlar son 10 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi

Birleşik Krallık perakende satışları Ağustos ayında zayıflayan taleple beraber beklenmedik bir şekilde 10 ayın en sert düşüşünü yaşadı.
Londra'dan bugün açıklanan verilere göre yakıt dahil satışlar Temmuz ayından itibaren yüzde 0.9 düşüş gösterdi. Bloomberg tarafından görüşleri alınan 20 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.4'lük artışa işaret etti. Gıda fiyatları Temmuz ayında Nisan 2011'den beri en hızlı yükselişi göstermesinin ardından Ağustos ayında yüzde 2.7 geriledi.
Bugün açıklanan raporun hizmet, imalat ve inşaat sektörlerindeki görünüm konusunda iyimserliğe darbe vurabileceği söyleniyor. İstikrarlı genişleme sağlanana kadar faiz oranlarını düşük tutacağını açıklayan Bank of England (BOE) ise dün yaptığı bir açıklamada ekonomik toparlanmanın ivme kazandığını söyleyerek bu çeyrek için büyüme beklentilerini yüzde 0.5'ten yüzde 0.7'ye yükseltti.
Londra'da bulunan IHS Global Insight ekonomisti Howard Archer, "BOE'nin 2016 yılı ortasından önce faiz oranlarını düşürmeyeceğinin yüksek bir ihtimal olması harcama konusunda insanların daha güvenli olmasını sağlayabilir" yorumunu yaptı.
Raporun açıklanmasının ardından pound dolar karşısında kayıplarını genişletti ve Londra saatiyle 09:32'de 1.6086 dolar seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)