E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon’un 60 bin askerlik gizli ordu kurduğu ortaya çıktı---

Pentagon’un 60 bin askerlik gizli ordu kurduğu ortaya çıktı

Pentagon’un 60 bin askerlik gizli ordu kurduğu ortaya çıktı
17 Mayıs 2021 - 20:43 borsagundem.com

Newsweek dergisi, 2 yıl süren araştırmanın sonucunda, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un son 10 yılda yaklaşık 60 bin kişilik büyük gizli ordu kurduğu sonucuna vardı

Newsweek dergisi, Pentagon’un kurduğu gizli ordudaki asker sayısının CIA’nin ‘yer altı’ görevli sayısından 10 kat daha fazla olduğunu belirtti.

Haberde, ‘gizli’ askerlerin ülke içinde ve yurt dışında faaliyet göstererek verilen görevleri askeri üniformayla veya sivil kılığına girerek yerine getirdiği ifade edildi.

Pentagon’un bu programında yer alan yaklaşık 130 özel şirketin her yıl en az 900 milyon dolar harcadığı kaydedildi. Bu şirketlerin, sahte isimler altında çalışan kişiler için sahte belgeler oluşturduğu, faturalarını ve vergilerini karşıladığı, Ortadoğu ve Afrika’nın en ücra köşelerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz ve ekipman ürettiği belirtildi.

'Temel görev, hasım ülkelerdeki 'terörist' takibi'

Gizli ordunun yarısından fazlasını ABD Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri’nin oluşturduğu aktarılırken temel görevinin, savaş bölgelerinde ve hasım ülkelerde 'terörist takibi' olduğu kaydedildi. 

Bu ordunun en yeni ve en hızlı büyüyen grubu, sahte isimler altında çalışan ve internette bilgi toplayan siber savaşçılar. Bu savaşçıların ayrıca sosyal medyada etki kampanyalarına katıldığı ifade edildi.

Araştırmaya imza atan gazeteciler, Washington’un bu gizli orduya sadece terörle mücadele değil, Rusya ve Çin ile hibrit savaşlarda rekabet fırsatlarını artırmak için ihtiyaç duyduğu görüşünde.

Newsweek, gizli ordunun istifa eden üst subaylardan biriyle görüştü. Programın gerçek ölçeği hakkında hiçbir bilginin bulunmadığını söyleyen kaynak, düşmana yenilmez olma isteğinin ABD için yarar arz ettiğini, ancak küresel ölçekte bu eğilimin çatışmalara çözüm aramayı zorlaştırdığı görüşünü dile getirdi.

Erdoğan’dan Biden’a çok sert İsrail tepkisi

Erdoğan destek paketini açıkladı: 3 bin ve 5 bin tl ödenecek

ABD'den Türkiye'nin 'terörist' dediği oluşuma 'üst düzey' ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST18 Mayıs 2021 22:21

    Türkiye'deki askerleri kimler olabilir tahmin edin bakalım. 

  • Türkoğlutürk 18 Mayıs 2021 06:58

    Danışman kılığında ülkemde cirit atıyorlat

  • Mehmet18 Mayıs 2021 02:07

    Yani bu kişilere ajan diyebiliriz o zaman. Gizli gizli çalışan insanlar. Kimlikleri gizli. Sayı baya varmış

  • Teşkilat17 Mayıs 2021 23:17

    Teşkilat diye TRT'de bir dizi var, Ceren diye bir kız var. Senaryoya koyduklarına göre devlet bunları biliyor olabilir. Sözde manevi babası da lüks restaurant işletiyor.

  • Türkoğlutürk 18 Mayıs 2021 06:57

    Sen tarihi trt den öğreniyorsun yazıklar olsun. Kıbrıs dizisindeki hatalar, payitaht dizisindeki yanlışlar

  • Volkan17 Mayıs 2021 22:33

    "içimizdeki İrlandalılar" diye laf var.

  • Tahmin17 Mayıs 2021 22:15

    Türkiye'nin nüfusu dünyanın %1 i kadar. En az 60,000/100 = 600 tane bu şekilde kişi vardır. Boş gezenin boş kalfası değil network sahibi itibarlı kişilerden seçiliyordur.  Ben biri ile iş sırasında çalışdım, iş dışında her şey ile ilgileniyordu. Paranın da nereden geldiği belli değildi. 15 Temmuz'dan sonra birden iş iptal oldu adam kayıplara karıştı. Büyük bir holdinge danışmanlık yapıyordu, bir büyük futbol klübünün üyesiydi, bir de falancalılar derneği yönetim kurulundaydı, ABD pasaportu  da vardı işine geldiği zaman işine gelen isim ve pasaportu kullanıyordu. Madrid-Honk Kong-İstanbul sürekli paravan işler ile ilgileniyordu. VPN siz internet kullanmadığı gibi, mesajlarını da o zaman gmail'e taslak olarak bırakıyordu, ilgili kişi okuyup siliyormuş. Suç sayılabilecek herhangi bir şey yapmadığı için rahattı.

  • Yorum17 Mayıs 2021 21:52

    İşte bu ordu terör ordusudur ülkelerde darbe için ülkelerde siyasi meshebi ayrımcılık kışkırtıcılık için iş başında olan ordudur bu sıradan piyade değil bunlar bunlar gittiği ülkenin dilini ana dili gibi bilen askerler bunlar o ülkede üst kademelerde ilişkileri olanlar bile var o sebeple ülkenize abd vatandaşlarını sokmazsanız huzuru bulursunuz