E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan S-400 açıklaması: Türkleri ikna etmek için...---

Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türkleri ikna etmek için...

Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türkleri ikna etmek için...
04 Aralık 2019 - 21:56 borsagundem.com

Müsteşar John Rood S-400 konusunda, "Henüz pes etmedik. Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz" dedi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Politikaları Müsteşarı John Rood, Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’yi S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçirmeye çalıştıklarını ifade eden Rood, “Bu konuda henüz pes etmedik. Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz. Elbette Türkiye NATO'nun değerli bir üyesidir.” diye konuştu.

“DAHA YAPICI OLMALARINI BEKLİYORUZ”

Türkiye’nin YPG/PKK terör örgütü ile mücadelesine de değinen Rood, “Türklerin bazı planlamalar konusunda daha yapıcı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  Müsteşar, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin bazı boyutları üzerindeki çalışmaların da iyi gittiğini vurguladı.

“İRAN’IN SALDIRI İHTİMALİNE DAİR EMARELER GÖRÜYORUZ”

İran konusunda da değerlendirmelerde bulunan Rood, İran rejimine yönelik maksimum baskı politikasına rağmen Tahran’ın saldırgan tavırlarından vazgeçmediğinin Amerikan istihbaratı tarafından tespit edildiğini öne sürdü. Rood, “Malum nedenlerden dolayı detayına girmeyeceğim ancak muhtemel bir İran saldırısına ilişkin emareleri görmeye devam ediyoruz. Bu konuda kaygılıyız.” diye konuştu. İran’ın bu yıl içinde birçok saldırı gerçekleştirdiğini belirten Rood, saldırganlık konusunda İran yönetiminin niyetini aslında bir süredir ortaya koyduğunu belirtti.

İran ile ilgili “dinamik olmaya devam edeceklerini” ifade eden Rood, “Yanıtımız da dinamik olacak.” dedi.  Rood, ABD’nin bölgeye gönderdiği 14 bin askerin tam olarak nereye konuşlandırıldığı veya sabit bir noktada kalıp kalmayacağına ilişkin ise herhangi bir karara varmadıklarını kaydetti.

“NET BİR AÇIKLAMA ALMADIM”

ABD Başkanı Donald Trump’ın azil soruşturmasına konu olan Ukrayna’ya yapılması gereken askeri yardımların askıya alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rood, yardımlar askıya alındıktan sonra haberdar edildiğini dile getirdi. Rood, “Yardımların askıya alınmasına ilişkin yolsuzluklara yönelik kaygılar olduğu dışında net bir açıklama almadım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömür manav05 Aralık 2019 18:46

    Bu kadar hoplayıp zipladiklarina göre doğru yoldayız demektir boş ver it ürür kervan yürür

  • Sinan Ertung 05 Aralık 2019 16:54

    Bu saatten sonra, S 400 ' den vazgeçersek, egemenligimizin sonu olur. Zaten yeterince utanç yaşadık. ABD nin istediği mahkumları, Almanya ' nın istediği kişiyi paşa paşa teslim ettik. Utanç ! Baltık planını uslu uslu onayladık. Bir de S 400 de geri adım atarsak yazıklar olsun.

  • Recepali05 Aralık 2019 14:22

    Bu abd liler kafadan çatlak gerizekalilar galiba. Alınmış parası ödenmiş bir sistemin devreye alınmasıda gayet normal. Bu s 400 sistemi bizim ihtiyacımız kendi ülkemizin savunması için.. hangi ülkeden canımız hangi silah sistemini çekerse onu alırız. Bu bukadar basit. Düz mantık. Aklın yolu birdir. S 400 satın alınma aşamasından 2020 de devreye alınması aşamasına kadar abd ve nato ab ülkeleri şapa oturmuş gibi barbar bagırıyorlar. Her gün bir tehdit her gün yeni bir yaptırım haberi geliyor. Beyler geçmiş olsun bu iş bitmiştir. Biz muz cumhuriyeti degiliz kimsenin sömürgeside degil. Tantana etmeyin başka kapıya.

  • ...05 Aralık 2019 11:22

    abd tüm savaşlarda.. almanlarıda..nazileride.. ırak da... suriede.. hava gücü hakımıyeti ile sldırdı... sonra o ulkelerı 2 ye boldu. halkı birbirine dusurdu... hedef turkıye... o bakımdan s400 leri istemiyor.. turk turk diyede milleti etnık bolecek... abd 1900 yılından beri saldırısı b52 ler avcı uçakları ile hava savunma gucu olmayan ulkeye saldırır.. b52 lerın yanında koruma uaçkları vardır... hedefler fabrıkalar yok edılır. sadece tuten her baca yok edilir... sonra halk etnık kokene ayrılır. bazı gruplar sılahlandırılır ve orgutlendırılır.. sonra abd emrınde o gruplar iç savaşda kullanılır..s400 ve eşdeğerleri bunu engeller. abd o bakımdan istemıyor

  • vatandaş05 Aralık 2019 10:11

    Rus sistemi S400 yerine size muadili 2 adet savunma sistemini bedava verelim, yeter ki bunları kurmayın kullanmayın diye bir teklifle gelirlerse ancak ankara'yı ikna edebilirler, yoksa hava civa... Hem adama sormazlar mı, senin aklın neredeydi, obama döneminde türkiye senden böyle bir sistem için fiyat teklifi istediklerinde diye?

  • erol g.04 Aralık 2019 22:32

    ABS ÜLKEMİZDE FETÖ YAPILANMASINI KULLANARAK KARIŞIKLIK BAŞLATARAK ÜLKEMİZİ DE MISIR'I- SURİYE'Yİ DÜŞÜRDÜĞÜ DURUMLARA DÜŞÜRMEYE ÜLKEMİZİN YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTI BİRDE CUMHURBAŞKANIMIZI ÖLDÜRTMEYE KALKTI BUNDAN SONRA ONLARDAN KORKUP/TIRSIP ONLARIN HER DEDİĞİNİ YAPAN ONLARDAN OLUR S 400 LER BİR AN ÖNCE AKTİFLEŞMELİ ÜLKEMİZ DE UZUN MENZİLLİ SAVUNMA/SALDIRI FÜZELERİ ÜRETMEYİ ÖĞRENMELİ ZİRA YEDEKLERİYLE 200 ADET CİVARI DEVAMI OLMAYAN FÜZE YETERLİ OLMAZ BİZ DE ÜRETİME BAŞLAYINCAYA//ÜRETİR HALE GİZLİ OLARAK BİR BATARYA DAHA SATIN ALINMALI