E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan kritik Türkiye açıklaması---

Pentagon'dan kritik Türkiye açıklaması

Pentagon'dan kritik Türkiye açıklaması
29 Kasım 2022 - 22:45 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, "Suriye Demokratik Güçleri (YPG/PKK) ile Suriye'nin kuzeyindeki ortak devriye sayısını azalttık" açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı devam eden operasyonları dolayısıyla ABD askerlerinin örgütle bölgedeki devriyelerini azalttığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söyledi.

DEAŞ ile mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, "DEAŞ ile mücadele devam ediyor. Ancak SDG'nin devriyelerini azaltması nedeniyle sahada devriyelerimizin sayısını azalttık." ifadelerini kullandı.

Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD'nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtti.

Ayrıca Ryder, Suriye'deki ABD askerlerinin bölgeden çekilmediğini kaydetti.

Türkiye'nin Suriye'de olası kara harekatından endişelendiklerini belirten Ryder, Türkiye ile yakın temas halinde olduklarını söyledi.

Ryder, "Bakan Austin yakında mevkidaşı (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) ile konuşacak." dedi.

NATO'dan Türkiye ile dayanışma mesajı

 

Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 6 tutuklama

 

DHKP/C'nin sözde sorumlusu tutuklandı

 

Beyaz Saray: Türkiye kendini savunabilir ama ABD'lilerin canını tehlikeye atmamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ30 Kasım 2022 11:30

    Yıllarca abd nato yu da arkasına alarak 100 000 binlerce insanımızı şehit etti.şimdi de ülkemizi ortadan kaldırmak için son darbeyi vurmak istemektedir.bizim baş düşmanımız olup, ülkemizdeki her türlü ekonomik siyasi askeri darbeleri yaptıranlar bunlar ve ab devletleridır.

  • bilader30 Kasım 2022 07:52

    komikmisiniz lan siz. gerçekten halklarınız bunu yiyecek kadar aptal mı? düşmana basın açıklaması ile niyet mi açıklanır. kaçtık biz desenize.

  • baran30 Kasım 2022 02:33

    Azaltmışmış.  Yani diyor ki sizin canınıza okuyacağız ama erteledik. Resmen daşga geçiyor.  Bakalım yakında görüşeceğiz!  Nato kaç parça sen kaç parça olacaksın.

  • Empati29 Kasım 2022 23:14

    Newyork un göbeğinde bomba patlatılsaydı siz ne yapardınız?

  • Mucise Reis ;)30 Kasım 2022 03:47

    patlatılmaması için orada olduklarını halkına inandırıyor sorun bu..daeş yoksa patlatır diyorlar.

  • Milliyetçi Vatandaş 30 Kasım 2022 03:20

    11 Eylülde kuleleri patlattılar. Sonra Afganistan’dan tüm orta doğuyu hallaç pamuğuna çevirdiler . Katılıyorum yorumuna kardeşim