E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan F-35 açıklaması---

Pentagon'dan F-35 açıklaması

Pentagon'dan F-35 açıklaması
02 Kasım 2021 - 01:05 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü Kirby, Ankara'daki F-35 görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini söyledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD ile Türkiye savunma yetkilileri arasında F-35 programına ilişkin Ankara'da yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, "Ankara'daki görüşmeye ilişkin biraz daha detay verir misiniz? Görüşme konuları nelerdi ve ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmazlık tam olarak nedir?" sorusu üzerine Kirby, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu anlaşmazlık olarak nitelendirmeyeceğim. Biz, Türkiye'nin (F-35) programdan çıkarılma sürecinin tamamlanmış olması ve bunun ikili ilişkilerin geleceği için ne anlama geldiğine ilişkin bir görüşmeydi. Dolayısıyla oldukça verimli bir görüşmeydi. Ton olarak da profesyoneldir.

Türkiye halen birçok ortak menfaatimizin olduğu değerli bir NATO müttefikidir. Biz, ittifak perspektifinden ortak güvenlik menfaatleri üzerine Türkiye ile çalışmaya devam etmek istiyoruz."

Kirby, toplantının sadece Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına ilişkin olduğuna dikkati çekerek, "Bu, Türkiye ile ikili olarak yakın çalışma yolları bulmaya çalışmayacağız anlamına gelmiyor." dedi.

"Türkiye ile nasıl ilerleyeceğimize ilişkin görüşmeler yapmak önemlidir"

Türkiye'nin F-16 talebinin, sadece milli güvenlik açısından değil aynı zamanda NATO güvenliği için de önemli olduğuna vurgu yaptığı hatırlatılarak, ABD'nin de güçlü bir Türk Hava Kuvvetlerinin NATO için önemli olduğuna inanıp inanmadığına ilişkin soruya Kirby, ABD'nin askeri satışları konusunda yorum yapmayacağını ancak Türkiye'nin önemli ve değerli bir NATO müttefiki olduğu yanıtını verdi.

Kirby, "İttifakımız ikili güvenlik ilişkimiz bağlamında Türkiye ile nasıl ilerleyeceğimize ilişkin görüşmeler yapmak önemlidir ve bunu yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Suriye'de YPG/PKK terör örgütüne yönelik muhtemel operasyonuna ilişkin sorulara ise Kirby, bu konuda yorum yapmayacağını, SDG adını kullanan YPG/PKK ile Suriye'de "spesifik olarak ve sadece DEAŞ ile mücadele kapsamında ortaklık etmeye devam ettiklerini" söyledi.

MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 konusunda Biden'da olumsuz bir yaklaşım görmedim

 

Erdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BlackEagle02 Kasım 2021 11:50

    Yazık gerçekten çok yazık. On yıllarca emek ver, uçağı üret. 100 tane satma sözü al sonra hukuksuzca alama. Rusya istediğini çok net aldı. Hem bizim F35 alıp bölgede güçlenmemizin önüne geçti, hem ekonomimiz bozuldu hem de kullanamayacağımız S-400'leri bize çakıp bizden satış geliri elde etti. Rusya en kârlı çıkan ülke oldu bizim bu yediğimiz yaptırımlardan. Keşke S-400 almasaydık.

  • KERİM02 Kasım 2021 09:10

    kurda sormuşlar ensen niye kalın kendi işimi kendim görürüm demiş.bizde kendi işlerimizi kendimiz yapıp pazarlayalım kullanalım böylece işsizimizde kalmaz çok güzel 5-10 üniversite fabrikalar sanayi tesisleri tarım işletmeleri savunma sanayii tesisleri kuaralım..usandık bu daövizden faizden.. abd ,ab den..

  • Pala02 Kasım 2021 07:41

    Allah aşkına silah almayın 2-3 yıl. O parayı halka dağıtın,pandemi sonrası işler düzelince herkes çalışıp vergi vererek daha iyisini aldirtir.en az 7 milyon corona geçirdi, işe gidememe, besin takviyesini artırma, moral bozukluğu derken yiprandik. Ne bu illa abd veya Rusya'yı zengin etme sevdası

  • Türkoğlutúrk02 Kasım 2021 06:30

    Ne istediniz de vermedik,buldunuz iktidarda muhafazakar partiyi isteyin istediğiniz kadar.

  • Nekoyin02 Kasım 2021 06:28

    terorist SDG ile işbirliği yap ama önemli bir müttefik de.

  • emekci02 Kasım 2021 09:02

    aynen kobaniye yardım diye haburdan teröristlere yardıma gönderen ülkeye nasıl müttefik der abd?