E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'da komuta kadrosu değişiyor---

Pentagon'da komuta kadrosu değişiyor

Pentagon'da komuta kadrosu değişiyor
10 Nisan 2019 - 05:38 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan, ABD ordusunun komuta kademesindeki değişiklikle ilgili açıklama yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanı Milley, Genelkurmay Başkanı adayı. F-35 direktörlüğü için General Fick aday gösterildi

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark A. Milley'in ABD Genelkurmay Başkanlığına aday gösterildiğini bildirdi. Açıklamada dikkat çeken adaylıklardan biri de Müşterek Taaruz Uçağı Programı olarak da bilinen beşinci nesil F-35 uçağı programındaki adaylık oldu.

Shanahan, yaptığı yazılı açıklamayla, ABD Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkan Yardımcılığı ve Müşterek Taaruz Uçağı (F-35) Programı Direktörlüğünün yanı sıra, ABD ordusunun önemli komuta kademelerine aday gösterilen generallerin listesini açıkladı.

Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley'in Genelkurmay Başkanlığına, ABD Stratejik Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Hyten'in ise Genelkurmay Başkan Yardımcılığına aday gösterildiği ifade edildi.

ABD'nin mevcut Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Paul Selva Ekim ayında emekliye ayrılıyor.

Açıklamada dikkat çeken adaylıklardan biri de Müşterek Taaruz Uçağı Programı olarak da bilinen beşinci nesil F-35 uçağı programındaki adaylık oldu.

Şu anda Müşterek Taaruz Uçağı (F-35) Programı Direktör Yardımcılığını yürüten Tümgeneral Eric T. Fick, Korgeneral rütbesine terfi ettirilerek Programın Direktörlüğüne aday gösterildi.

Söz konusu komutanların görevle başlamaları için Senato'dan onay almaları gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)