E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon teyit etti: ABD geri çekiliyor---

Pentagon teyit etti: ABD geri çekiliyor

Pentagon teyit etti: ABD geri çekiliyor
19 Haziran 2021 - 20:24 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Orta Doğu'da konuşlu yüzlerce askerle savaş uçakları ve hava savunma sistemlerinin geri çekileceği yönündeki haberleri teyit etti

Pentagon sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı'nın, ABD Merkez Komutanlığına bu yaz, Orta Doğu'daki bazı ülkelerden başta hava savunma varlıkları olmak üzere belirli güç ve ekipman çekmesi talimatını verdiği kaydedildi. Bu varlıkların bir kısmının bakım ve onarım için ABD’ye döneceği, bazılarının da diğer bölgelere yeniden konuşlandırılacağı belirtilen açıklamada, operasyonel güvenlik için çekilme hakkında ayrıntı verilmeyeceği belirtildi.

BIDEN YÖNETİMİ DUYURMUŞTU

Açıklamada, bu kararın bölgedeki ev sahibi ülkelerle yakın iş birliği içinde alındığı bildirilerek, bu değişikliklerin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını olumsuz etkilemeyeceği ve bölgedeki tehditlere karşılık verebilecek uygun bir kuvvet duruşunun devam edeceği belirtildi.

Wall Street Journal gazetesi dün ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Afganistan'dan sonra Kuveyt, Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan'da da askeri varlığını önemli ölçüde azaltmaya başladığını duyurmuştu. Haberde, yüzlerce askerin de bölgeden çekileceği ifade edilirken şu ana kadar çekilen ekipmanın büyük ölçüde Suudi Arabistan'dan geldiği belirtilmişti. ABD, bölgede artan İran tehdidi gerekçesiyle Ocak 2020'de Irak ve Kuveyt'e Patriot sistemleri sevk etmişti.

Günlük tablo açıklandı: 51 can kaybı, 5 bin 480 yeni vaka

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'de

Bakan Koca: Aşı randevularında yaş sınırı 30'a indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim20 Haziran 2021 10:31

    Abd ,iran hazırlığı yapiyor.

  • Türkoğlutúrk25 Haziran 2021 11:13

    Yemez,İran ne biryer gibi satılmış idarecilere sahip nede CIA destekli tarikatlara.

  • Türkoğlutúrk20 Haziran 2021 08:00

    Yaptı yapacağını,bataklık haline getirdi,gidiyor.piclerinide bırakıyor.

  • Tufan 20 Haziran 2021 01:01

    Abd resmen Çine yol veriyor. Çin işgal edecek abd ben niye savaşayım diyor. Çin İslam alemine saldıracak abd sanıyorki çin müslümanları kesmeyi bitirince duracak. Bidon denen salak trumpın dediğinden de daha salak çıktı.

  • manyak herif19 Haziran 2021 22:30

    dostumuz amerikanın ortadoğudan çekilmesine karşıyım.amerika ortadoğuda varsa amacı sırf  dostu türkiyeyi  korumak içindir.türkiyenin kılına zarar gelmemesi,ayağına taş değmemesi içindir diye düşünüyorum.amerika varsa sırtımız asla yere gelmez.dostumuz amerika bizi korumak için batı trakyadan kuzey ıraka çepeçevre üslerle sınırlarmızı korumak için önlem almışsa amerikaya teşekkür etmemiz lazım gelir.zaten türk halkı olarak sömürgeci amerikayı seviyorsak bu yüzden seviyoruz diye düşünüyorum.

  • mehmet 20 Haziran 2021 14:15

    bence adını değiştir..manyak ironi anlıyorum..okuyan anlamaz bizde..çok akılı yorum yapmıisın..içimizdeki amerikancılara duyrulur