E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon Suriye'de plan hazırlığında---

Pentagon Suriye'de plan hazırlığında

Pentagon Suriye'de plan hazırlığında
25 Ekim 2019 - 09:03 borsagundem.com

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye'deki petrol kaynaklarını korumak için plan hazırlığında olduğunu belirtti

Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan 10 senatörden biri olan Graham, brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Graham, Suriye'deki petrol kaynaklarının korunması gerektiğine vurgu yaparak, "Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün DEAŞ veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor." dedi.

Graham, planla alakalı detaylı bir bilgi paylaşmazken, ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği ileri sürüldü.

Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış sağlanmış olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edy25 Ekim 2019 15:50

    esed kendi ve mezhebinin diktatöryası için insanları bombaladı durdu. sonuç kendisi rusya nın elinde zelil, insanlar sürgün,perişan, müstevliler ise yeni planlar yapıyor.  

  • Kamil25 Ekim 2019 13:23

    Kimim malı için plan yapıyorsun . Başkasının ülkesine el koyuyorsun, bunun mazur görülecek tarafı yok. Hani ille de Rusya ve İran ile kapışacağım diyorsun, ilginç

  • emekci25 Ekim 2019 11:36

    oradaki petrol kuyuları Esad'a ait. Esad'ın iktidarda kalmasına kim destek verirse, gelirini ona bırakır. Şu anda Trump ve Erdoğan Esad rejimini yıkmaya, Putin ve İran ise ayakta tutmaya çalışıyor.

  • Ali25 Ekim 2019 11:22

    Şeytan gene bir şeytanlık düşünüyor..

  • ıtri25 Ekim 2019 11:38

    bir insanı kınadığın şeyi kendinde görmeden ölmez insan. Ortadoğuya demokrasi getirecem diye işgal edip, petrole çörekleniyor diye eleştirken Abd'yi, şimdi aynı şeyle suçlanıyor Türkiye tüm arap ülkeleri tarafından.

  • Aloo25 Ekim 2019 11:20

    Tamam da kardeşim siz kime çalışıyonuz

  • Yorum25 Ekim 2019 10:39

    Suriyenin petrolünü ypg ye nasıl veririm karşılığında nasıl silah satarım diyor yani küresel terörizmin finansmanı benden sorulur bu işi en güzel ben yaparım başka kimseye yaptırtmam dünyayı kaosa ben sokarım tüm dengeleri ben belirlerim diyor amma bir üçüncü savaşta sana ne yaparlar onunda hesabını kaba taslak bi hesaplayın pentagoncular

  • Selahattin Ölmez25 Ekim 2019 10:29

    onu chp liderine söyleyin haydi esat suriye ye hakim ise gitsin petrol kuyularını üç beş çapulcudan kurtarsın bakalım.

  • Kamil 25 Ekim 2019 10:24

    Adamlar Rusya ve Suriye 'nin hamlelerine karşı hamle yapıyorlar. Petrolü koruyacak asker ve YPG teröristlerini bölgelere konuslandiracaklar. Umarım yeni bir göç dalgasi yaşanmaz

  • belirsizlik25 Ekim 2019 09:42

    Suriye'deki petrol kuyuları Amerika'ya ait değil ki neyi sahipleniyor.

  • Kime25 Ekim 2019 10:26

    Kime ait? Rusyaya mı?