E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPentagon kriptolar için harekete geçti---

Pentagon kriptolar için harekete geçti

Pentagon kriptolar için harekete geçti
25 Eylül 2022 - 11:48 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), kripto paraların ulusal güvenliğe tehdit oluşturup oluşturmadığını araştıracak.

ABD Savunma Bakanlığı'nın genel merkezi olan Pentagon, dijital varlıkların yükselişinin neden olduğu ulusal güvenlik tehditlerini değerlendirmek için kripto para birimlerinin kapsamlı bir incelemeye aldı.
Amerikan ordusu tarafından kullanılmak üzere, yeni teknolojiler üretmekle sorumlu olan ve internet, GPS ve insansız hava araçları gibi teknolojileri ortaya çıkartan DARPA, kripto pazarının haritasını çıkarmaya odaklanacak. Bu kuruluş Pentagon’a kripto pazarlarının iç işleyişine ilişkin ayrıntılı bir görünüm sağlayacak çeşitli araçlar üretecek.

Program yöneticisi Mark Flood, Washington Post ile yaptığı bir röportajda konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Flood, “Burada yürütülmekte olan program, kripto para birimi evrenini ayrıntılı bir şekilde haritalamayı içeriyor” dedi.

Flood açıklamasında, “Bu program yasadışı finansal işlemlerle mücadelenin ötesinde, ayrıntılı bilgi toplamanın daha zor olduğu dijital piyasalara ilişkin veriler edinmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

‘KUZEY KORE SOYGUN YAPTI’ İDDİASI

Daha önce Kuzey Kore hükümetine bağlı bilgisayar korsanlarının milyarlarca dolarlık dijital soygun gerçekleştirdiğini ileri süren Flood Rusya’nın savaş öncesi Ukrayna’nın finans sektörüne saldırdığını da iddia etti.

Belli bir ücret karşılığında müşterilerinin kripto paralarının kaynağını gizlemelerine yardımcı olan Tornado Cash uygulaması da geçtiğimiz ay ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırımlarına maruz kalmıştı.

Bakanlık bu uygulamanın Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının çaldıkları kriptoları aklamalarına yardımcı olduğunu ileri sürmüştü.

BASKI BÜYÜYOR

Eski bir Hazine yetkilisi olan Flood, “Finans sektörü ileride modern savaşın bir parçası olabilir. ABD ile müttefiklerin finans sektörlerini güçlendirmek ve korumak için yapabileceğimiz her şeyin faydalı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor” dedi.

Öte yandan Hazine bu hafta içi kriptonun ortaya çıkardığı ulusal güvenlik riskleri hakkında uyarılar yayınladı. ABD Adalet Bakanlığı da bu ay kripto ile ilgili soruşturma ve kovuşturmaları koordine etmek için 150 savcıdan oluşan ulusal bir ağ başlattığını duyurdu.

Kripto para piyasasının değeri 900 milyara geriledi

 

Kripto paralar için dönüm noktası!

 

SEC Başkanı'ndan kripto açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 19:59

    İtan , Rusya, Çin vb bu alanda dijital paralara yönelecektir. Yani bu durumda kripto paralar çok daha popüler yaygın olabilir. ABD bu alanları denetlemek isterse bu kriptrolarda bazı lisanslı abd merkesli kriptoları kullanmayı tercihe edecektir.  Ulusal güvenlik sorunu olsai zaten çoktan olurdu ve müdehale gelirdi..

  • Erkam 25 Eylül 2022 15:01

    Pentagon dünya güvenliği için büyük bir tehdit unsurudur.