E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon: Askerlerimizi olası operasyon bölgesinden çektik---

Pentagon: Askerlerimizi olası operasyon bölgesinden çektik

Pentagon: Askerlerimizi olası operasyon bölgesinden çektik
08 Ekim 2019 - 23:05 borsagundem.com

Pentagon'dan yapılan açıklamada "Olası bir Türkiye operasyonunda Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin güvenliğini sağlayabilmek için onları bu bölgeden çektik" denildi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD askerlerinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlemesi olası operasyonu nedeniyle bölgeden çekildiğini duyurdu. Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda Suriye'deki askeri varlığımızda bir değişikliğe gitmedik" diyerek Suriye'de ABD askerinin bulunmaya devam ettiğini aktardı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Aksi yöndeki devam eden haberlere rağmen Başkan, Türkiye’nin askeri hamlesi karşısında kuzey Suriye’deki ABD güçlerini koruma çalışmaları ve durum hakkında son günlerde birçok kez Bakan Esper ve Genelkurmay Başkanı Miley’nin fikrini aldı.

"Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurmanın, bölgede istikrarı sağlamanın en iyi yolu olduğu yönündeki tutumunda olmuştur ve bu hala da devam etmektedir.

"Maalesef Türkiye tek başına hareket etmeye karar verdi. Sonuç olarak biz de olası bir Türkiye operasyonunda Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin güvenliğini sağlayabilmek için onları bu bölgeden çektik. Şu anda Suriye'deki askeri varlığımızda bir değişikliğe gitmedik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ölmez Dirilmez08 Ekim 2019 23:21

    Memurların mayışları çok fazla indirilmesi gerekiyor gecende bi adliyeye gittimidi ordaki kadına şu dilekce nasil yazilacak diye sordumudu burası danışma degil git baskasina sor diyor vay anasina ya 5 bin mayış burnundan fitil fitil gelsin

  • cCcihaD 08 Ekim 2019 23:33

    senin özel işini dilekçeni devlet memurundan yazmasını niye bekliyorsun git 20tl ver yazdır sen avukatida bedavaya getirmeye bakarsın o insanlar da ev geçindirecek demi memurda senin dilekçeme yarim saat kafa yoracana bu sürede kafasını dinler dikkatini toplar işini daha iyi yapmak için demi.

  • reissss08 Ekim 2019 23:12

    tatilden dön ne işin var sırbistanda... ortalık kaynayan kazan... reiss tatil bitmedimi hala ? sırbistan tatilini uzatma reiss... kükre gelde biraz... dış güçler atak yapıyorr