E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPence'den Barzani'ye iş birliği telefonu---

Pence'den Barzani'ye iş birliği telefonu

Pence'den Barzani'ye iş birliği telefonu
26 Nisan 2019 - 03:32 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Neçirvan Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinde, DEAŞ'ın yenilmesinin ardından mültecilerin evlerine dönmesi konusunda iş birliği teklif etti

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Pence'in, IKBY ile Irak merkezi hükümeti arasında ihtilaflı bölgelerdeki güvenlik durumuna ilişkin Başbakan Barzani'den bilgi aldığı kaydedildi.
Görüşmede DEAŞ'ın yenilmesinin ardından mültecilerin evlerine dönebilmesi için ABD’nin destek mesajının yinelendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Yardımcısı Pence, çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığı ve DEAŞ'ın soykırımına maruz kalan dini grupları destekleme çabaları için Başbakan Barzani ve IKBY'yi takdir etti. Liderler, ABD ile IKBY arasındaki iş birliğini derinleştirme ve Irak'ın istikrar ve egemenliğine zarar veren kötü niyetli aktörlere karşı koyma konusunda yakın çalışma fırsatlarını ele aldı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)