E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPence: Trump Erdoğan ile görüştü, ateşkes ilan edilmesini istedi---

Pence: Trump Erdoğan ile görüştü, ateşkes ilan edilmesini istedi

Pence: Trump Erdoğan ile görüştü, ateşkes ilan edilmesini istedi
15 Ekim 2019 - 03:02 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Trump'ın Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye’de vakit geçirilmeden ateşkes ilan edilmesini istediğini söyledi

ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımların bazılarını açıklamasının hemen ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray’da gazetecilere konuyla ilgili bilgi verdi.

Pence, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye’de vakit geçirilmeden ateşkes ilan edilmesini istediğini söyledi.

Trump'ı telefonda oldukça sert bir tutum takındığını belirten Pence, "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Suriye'yi işgaline daha fazla tahammül göstermeyecektir. Türkiye'yi durmaya ve müzakere masasına gelmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Başkan Yardımcısı, “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye Suriye’yi işgal etmesi için yeşil ışık yakmadı” dedi.

Pence, ayrıca, Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulması için Türkiye’ye giderek görüşmeler yapacağını da sözlerine ekledi. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih bal15 Ekim 2019 13:24

    resmen terörü destekliyolar şerfsizler

  • Kamil15 Ekim 2019 13:24

    Bay pense , senin de istifa edeceğin veya azledileceğin günler yakındır, fazla oynama

  • İbrahim 15 Ekim 2019 13:11

    Benide yaptırım listesine koy ayağın taşa değse yaptırım Top benim istediğim kişiyi oynatırım diyen çocuk gibi

  • tv15 Ekim 2019 12:27

    tokatı burdan vurduk sesi tüm dünyadan geldi ab ve abd teröre destek vermekten vazgeçmeli  

  • solmaz kaleli15 Ekim 2019 09:49

    ateşkes iki devlet arasında olur.terörist ile devlet arasında nerede görülmüş ateskes ilan edilme adi ama.bunlar sizlerin karakterinize yakışır .leş kargaları.

  • Murat Akkor15 Ekim 2019 09:09

    Yaptırım maptırım Türkiyeyi oradan zor çıkarırsınız.Aslında Türkiye bu yaptırımların karşılığı aynen politikasını değiştirmeli ve şöyle demeli evet suriyenin kuzeyini işgal edeceğim ve oradaki petrolü hortumlayacağım demesi lazım.Zaten oralar dedelerimizindi , osmanlınındı aynen alacağız desin III. dünya savaşı patlasın.Yani bıçak kemiğe dayandı.Yaptırımlara hemen karşılık verilmeli 1- Cumhurbaşkanımızın 13 kasım abd ziyaret derhal iptal edilmeli 2- İncirlik hava üssü 1 ay içinde tamamen abd askerlerinden arındırılmalı 3 - S-500 füzeleri ve Rus uçaklarının alımına derhal başlanmalı 4 - Türkiye Natodan ayrılmalı ve Rusya Çin  İran ve kuzey kore ile ile 5 li  güçlü bir ittifak kurmalı 5 - Abd ile tüm diplomatik siyasi ve ticari ilişkileri tamamen dondurulmalı ve hiç bir abd vatandaşının Türkiyeye girişine izin verilmemelidir.Böyle müttefik ülke , dost görünüp düşman olan ülke olmaz olsun.

  • Ottaman's son15 Ekim 2019 07:49

    Artik siz geleceksiniz bizim ayagimiza yapmayin etmeyin diye o gunler bitti şakirrrrrrr

  • Ünal15 Ekim 2019 07:35

    Ateşkesi 8 yıldır esad a niye söylemiyonuz

  • Vatandaş 15 Ekim 2019 06:07

    Hayırdır ne ateşkesi. Sahada yiyorsa g.tünüz durdurursunuz bizi. Kaçmanıza gerek yok. Karşınızda dünyanın en cesur milleti, an cesur askeri var. Unutmayın bizde her Türk asker doğar. Bu bizim genlerimizde, kanımızda var. Biz yeri gelir kuru ekmek yeriz, ama vatanımız için ölümüne savaşırız. Yeterki başımıza cesur liderler gelsin. Her zaman devletimizin, askerimizin, liderimizin Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız.

  • Vt15 Ekim 2019 05:41

    Neden bu korku...suriye de sınırı olmayan ülkelerin askerleri neden orda...kaç mülteci var suriyeli ülkenizde...korkmayın suriye sonrada israili haritadan silmeyiz...

  • Mehmet15 Ekim 2019 09:28

    yahudi lobisi sıkıştırıyor trumpı...  trumpet çaldırıyorlar müsait yerlerinde

  • Ahmet çevik15 Ekim 2019 05:00

    İşgalden bahsedenlere bak milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyorsunuz azdan az çoktan çok gider sonuna kadar devam

  • Osman15 Ekim 2019 03:50

    Olur yani ateşkes neden olmasın ?????? , sınır boyunca 30 km güvenli bölge oluşturulsun kabul.Türkiye orayı işgal etmek için girmedi.30 km boyunca Türkiyede bulunan 4 milyon suriyeli yerleştirilsin.herkes kendi yoluna.Gerçekten bir çok dünya ülkeleri çok ayıp ettiler.Terörle mücadelede Türkiyenin yanında yer almadılar.Ama unutmasınlar terörden ve teröristlerden korkanlar günün birinde terörle savaşmak zorunda kalabilirler.Adamlar rasgele sivillerin olduğu bölgeye havan topu atıyorlar 18 masum insan öldü.Bu terörizm değildirde nedir.