E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPence: Hong Kong şiddet kullanırsa ticaret anlaşması zorlaşır---

Pence: Hong Kong şiddet kullanırsa ticaret anlaşması zorlaşır

Pence: Hong Kong şiddet kullanırsa ticaret anlaşması zorlaşır
20 Kasım 2019 - 09:44 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Hong Kong'da aylardır artarak devam eden gösterilerin şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışılması halinde Çin ile imzalanması planlanan ticaret anlaşmasının zora gireceğini bildirdi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence,  Salı günü, Hong Kong’daki gösterilere şiddet ile müdahale edilmesi durumunda ABD açısından ticaret anlaşmasını imzalamanın zorlaşacağını belirtti.

Pence, İndianapolis merkezli bir radyo ile yaptığı röportajda,  “Başkan bu konuda net. Hong Kong’daki gösterilere şiddet ile müdahele edildiği ya da insancıl ve uygun ölçüde müdahale edilmediği durumda, bizim için ticaret anlaşmasını imzalamak zor olacaktır” dedi.

Yüzlerce Hong Konglu gösterici Salı günkü gösterilerde hastaneye kaldırıldı, protestocular, Çarşamba günü ise yolları kapatmayı ve demiryolu hizmetine engel olmayı planlıyorlar.

Beyaz Saray tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Çinli otoritelerin Hong Kong’un özgürlüğünü, yasal ve demokratik sistemini korumaları gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo ise, ABD’nin Hong Kong’da artan şiddet olaylarından derin endişe duyduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...20 Kasım 2019 12:43

    abd çin i frenliyemiyo.. çin adb ye karşı koyuyor.. herkes ortadoğuda ülke reisi. karşındaki kocaman çin... tınlamaz bile seni.. ne askeri ne ticari nere ekonomik. abd kontrolu kaybediyor.. her cephede hemde

  • solmaz kaleli20 Kasım 2019 11:05

    Adamların el atmadıkları yer yoktur. Hong Kong bunlar karıştırdı. Hep terör hep tehdit kendileri yapınca da kimse bir şey diyemiyor. Çünkü AB dahil tüm ülkeleri köle etmiş. Bir biz karşı koyuyoruz fakat ekonomimiz ve sanayimiz buna imkan vermiyor.

  • Atilla20 Kasım 2019 10:36

    İran'dan sonra Hong Kong karıştırıyorlar. Dünya ABD ye karşı birleşmeli.