E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPegasus'da yönetim değişikliği---

Pegasus'da yönetim değişikliği

Pegasus'da yönetim değişikliği
12 Ekim 2016 - 07:36 borsagundem.com

Pegasus, yönetim kurulu üyesi adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Pegasus tarafından KAP'a yapılan açıklamada, 14 Temmuz 2016 tarihli özel durum açıklaması ile Yönetim Kurulu kararına istinaden Türk Ticaret Kanunu'nun 363'ncü maddesi hükümleri uyarınca Şirketimiz Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen H. Zeynep Bodur OKYAY'ın bağımsız üye olarak görev yapabilmesi için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucu bağımsız üyelik görevi için herhangi bir olumsuz görüş bildirilmemesine karar verildiğini bildirdi.

Ayrıca Pegasus tarafından yapılan bir diğer açıklamada, şirketin Kurumsal Yönetim Komitesi'nin önerisi doğrultusunda Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Kurul toplantısında Birleşik Krallık vatandaşı Sayın Stephen Mark GRIFFITHS'in Yönetim Kurulu üyeliğine aday gösterilmesine karar verdiği bildirildi. 

Stephen Mark GRIFFITHS 

İcrada Görevli Olmayan Yönetim Kurulu Üyesi Stephen Mark GRIFFITHS 11 Ekim 2016 itibarıyla Şirketimizde icrada görevli olmayan Yönetim Kurulu üye adayı olarak gösterilmiştir. Steve GRIFFITHS hâlâ Londra Metrosu’nda Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Chief Operating Officer) olarak görev yapmaktadır ve havacılık sektöründe önemli yöneticilik tecrübesine sahiptir. Steve GRIFFITHS 1995 ila 2013 yılları arasında Virgin Atlantic Airways Limited şirketinde çeşitli görevler üstlenmiştir. Mart 2009 ila Haziran 2013 arasında Virgin Atlantic’te Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Chief Operating Officer) olarak görev yapan Steve GRIFFITHS uçuş işletme, mühendislik, havalimanı yer hizmetleri, kargo, uçucu ekipler, uçuş emniyeti, güvenlik ve müşteri yönetimi bölümlerinde çalışan 6.500 çalışana liderlik etmiş ve havalimanı faaliyetleri ve müşteri vaatlerinin emniyetli, etkin ve maliyet odaklı bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olmuştur. Steve GRIFFITHS bu görev öncesinde 2007 ila 2009 yılları arasında mühendislik direktörü olarak görev almış ve 1995 – 2007 döneminde çeşitli mühendislik görevleri üstlenmiştir. Steve GRIFFITHS 1986 ilâ 1995 yılları arasında Rolls Royce plc şirketinde kıdemli hizmet mühendisi olarak görev yapmıştır. Steve GRIFFITHS makine mühendisliği alanında yükseköğrenim (Higher National Diploma) derecesine sahip olup ayrıca Cranfield Üniversitesi İleri Düzey Yönetici Gelişim Programını (Advanced Leadership Development Programme) tamamlamıştır. Birleşik Krallık vatandaşı olan Steve GRIFFITHS, bu ülkede mukimdir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 216,90
En Yüksek: 225,00
En Düşük: 214,50
Değişim 0,18 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,40
İşlem Hacmi 3.789.233.186
Toplam Adet: 17.201.339
Ağırlıklı Ort.: 220,40
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)