E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPeabody Energy'den iflas erteleme başvurusu---

Peabody Energy'den iflas erteleme başvurusu

Peabody Energy'den iflas erteleme başvurusu
13 Nisan 2016 - 10:13 borsagundem.com

Dünyanın en büyük özel sermayeli kömür üreticisi Peabody Energy, iflas erteleme başvurusunda bulundu

Peabody Energy, kömür fiyatlarındaki keskin düşüşlerin ardından borçlarının artmasıyla zor günler geçiriyor. Şirket, bu kötü gidişatın sonucu olarak iflas erteleme talebinde bulundu.

Küresel olarak kömür talebindeki düşüş, çevre kontrollerinin daha sıkı olması ve doğal gaz fazlalığı ABD'nin en büyük ikinci kömür üreticisi Arch Coal Inc'in geçen yıl iflas gözetimine sürüklemişti.

Mitsubishi Electric'ten Türkiye'ye yeni yatırım

 

MEPET: Şirket payı satın alma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR13 Nisan 2016 12:06

    Özel sektör bono ve tahvilleri şirketlerin iflas ertelemeleriyle tehlike saçıyor. iflas erteleyen şirketlerin yatırım fonları içinde bonolar varsa ve bu yatırım fonlarını tasarruf sahipleri almışsa , iflas ertelemesi nedeniyle bonoları değerlerinin sıfır değerlendirmesine tabi olmaları halinde zarara uğrayacaklardır. Yatırım fonu sahipleri portföy şirketinin fonunu almışlar içinde hangi değerlerin bulunduğunu nereden bilsinler bunu portföy şirketi bilir .Fonları portföylerine alırken denetleyen ve bu çalışmayı yapan bir fon heyeti kurmak mecburiyetindedirler. o nedenle uğranılan zararı da portföy Yönetim şirketlerinin karşılaması gerekir.