E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPBOC ters repo işlemlerine ara verdi---

PBOC ters repo işlemlerine ara verdi

PBOC ters repo işlemlerine ara verdi
31 Aralık 2015 - 11:16 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, 20 yılın en yavaş büyümesinin etkisiyle 6 aydır ilk kez ters repo işlemlerinde kısıtlamaya gitti

Çin Merkez Bankası (PBOC), 6 aydır ilk kez açık piyasa işlemlerinde ters repo işlemlerine ara vererek, 20 yılın en yavaş büyümesi nedeniyle borçlanma maliyetlerinin düşmesine yardımcı olmayı durdurdu.

Repo kullanımını kısıtlama yönündeki karar, aracın kullanımı salı günü bir haftalık 10 milyar yuana (1.5 milyar dolar) indirilmesi ardından gerçekleşirken, 22 ve 24 Aralık tarihli 70 milyar yuanlık ihalelerde ise bu hafta toplam 60 milyar yuan bankacılık sisteminden çekilmişti. Genellikle, bankaların fon talebi yıl sonuna doğru düzenleyici kurum kontrollerinin etkisiyle, likidite ihtiyacından dolayı yükseliş eğiliminde olurdu.

Çin'de Ulusal İnterbank Fonlama Merkezi'nin ağırlıklı ortalama hesaplamasına göre, Bir haftalık gösterge repo oranı, Şanghay saatiyle 11:28'de 15 baz puan düşerek yüzde 2.27 seviyesine indi ve rekor düzeydeki düşüşünü 268 baz puana genişletti.

Şanghay merkezli China Merchants Bank Co. analisti Wan Zhao, “Önceki yıllarla kıyaslandığında, interbank likiditesi bu yıl o kadar sıkılaşmıyor. Ayrıca, zorunlu karşılık oranına gelebilecek olası bir indirimide göz önünde bulunduruyoruz. Eğer merkez bankasının hazırlandığı bu ise, ters repo adımları gerekliliğini yitirir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)