E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPatron olumlu açıklamalar yaptı, tabana kadar tüm hisseler satıldı!---

Patron olumlu açıklamalar yaptı, tabana kadar tüm hisseler satıldı!

Patron olumlu açıklamalar yaptı, tabana kadar tüm hisseler satıldı!
21 Eylül 2020 - 09:21 borsagundem.com

Patron Davut Doğan cuma günü televizyonda açıklamalar yaptı! “Kâr edeceğiz, yabancı bir fonla ortaklık için görüşüyoruz” dedi. Bu esnada 26 milyon adet Doğtaş Kelebek hissesi satıldı! Hisseler taban oldu

BORSAGUNDEM.COM

Doğtaş Kelebek hisselerinde cuma günü yaklaşık 26 milyon adet hisse satıldı! 178 milyon adet işlem ile tarihinin en yüksek işlem hacmi gerçekleşti. Hisseler birkaç defa taban oldu! Tabana yazılan satışlar silindi, hisse yukarı gidiyormuş izlenimi uyandırılarak rekor miktarda Hisse satışı yapıldı. Borsada bu işlemler gerçekleşirken Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, televizyonda şirketin bu yıl sonunda kâra geçeceğini, yabancı bir fonla ortaklık için görüşmelerin 3 hafta önce başladığını, yakında imzaların atılacağını söyledi. Bu bilgi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılmadan, tüm yatırımcılar bilgilendirilmeden, televizyonda yapıldı. Rekor hisse satışının gerçekleştiği bir günde patronun çıkıp “yabancı ortaklık” açıklaması yapması, ardından da hisselerin taban olması yatırımcıların tepkisini çekti!

KAP'A AÇIKLAMADI, TV’DE ANLATTI

Davut Doğan TV’deki açıklamalarında, MENA Bölgesi’nden (Kuzey Afrika’da Fas’tan başlayarak Orta Doğu’ya doğru uzanan bölge) bir fonla görüşmeler yaptıklarını, inşaat, enerji ve mobilya alalında yeni işbirliklerinin gündeme geleceğini söyledi. İnşaat, mobilya ve enerjide yabancı bir fonun ortaklık yapmak istediğini söyleyen Doğan, “Fonla ilgili ortaklıkla ilgili biraz daha bilgi verir misiniz?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Bu teklif henüz çok yeni. Yazışmaları yapıyoruz. Ekipler oluşturuldu, bununla ilgili bir çalışma grubu oluşturduk. Henüz imzalar atılmadığı için bunu söylememek doğru olmaz.” Doğan detay vermeyi sürdürdü: “Bu işbirliği sadece enerji alalında değil, mobilya inşaat ve enerji alanında olacak.” Doğan, MENA Bölgesi’nde yabancı bir ortakla ilerleyeceklerini ifade etti.

VOLKAN AKÇIRAY İSMİ KONUŞULUYOR

3 hafta önce teklifin geldiğini belirten Doğan, çok heyecanlandıklarını söyledi. Önümüzdeki haftadan itibaren görüşmelerden olumlu sonuçlar alacaklarını belirtti. “Bunu da burada ilk kez açıklıyorum” diyen Doğan, yıl sonunda Doğtaş Kelebek’in kâra geçeceği yönünde mesajlar verdi. Aynı esnada borsada yüklü satışlar başladı. 26 milyon adet hisse bir günde satıldı. Birkaç kez taban olan hisseler iki defa devre kesici nedeniyle işleme durduruldu. Tabana milyon milyon lot satış yazılarak ardından bunların silinmesi yatırımcıların tepkisine neden oldu. 

Bu arada hisseler borsada satılırken Volkan Akçıray’ın finansör olarak devreye girdiği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan iddialara göre Akçıray, komisyon karşılığında hisse satışına aracılık etmiş!

HİSSE SATIŞ AÇIKLAMASI BUGÜN YAPILDI

Davut Doğan imzasıyla KAP'a saat 9.55 itibarıyla yapılan açıklamada, "18/09/2020 - 18/09/2020 tarihinde DOĞTAŞ KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,59 - 2,84 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 25.500.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte DOĞTAŞ KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 18/09 /2020 tarihi itibariyle %7,34 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür." denildi. 

Satış sonrası Doğanlar Yatırım Holding'in payları yüzde 16.82'ten yüzde 7.34'e geriledi. Şirket hisselerinin yüzde 9.48'i bir günde satıldı. Yüzde 10 sınırı geçilmedi, çünkü SPK yüzde 10'un üzerinde hisse satışı yapılması halinde onay şartı getirdi!

SIRADA BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI MI VAR?

Yapılan yüklü hisse satışı sonrası şirketin bedelli sermaye artırımı kararı alacağı iddiaları da bir süredir borsa çevrelerinde dile getiriliyor. 

Doğtaş Kelebek’te patron satışa geçti, hisseler çöktü!

Doğtaş Kelebek’ten ‘borca batıklık’ açıklaması

Kelebek Mobilya genel müdürü görevden ayrıldı

Doğtaş yine zarar açıkladı

Doğtaş Kelebek'te temerrüt işlemi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (61)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fahrican saglam01 Ekim 2020 21:04

    spk el atsın

  • servet28 Eylül 2020 08:40

    spk uyuyor yatırımcı soyuluyor. soysuzlara gün doğuyor

  • derinci24 Eylül 2020 10:36

    derin hissenin doğtaş ve dardanelle ilişkisi araştırılsın kaç kez fabrikada buluşmuşlar patronları ile toplantı yapılmış derinin bağlantıları incelensin reysaşta da garibanın parasını hintliye o sevdirmişti şimdi aynı şeyi bu iki hissede yapıyor. derin hisse vatan millet ile Türk Halkını soyuyor. komik ceza vermekten öte gidemiyor bu satış tamamen derinin tezgahıdır. 

  • emekli borsa yatırımcısı22 Eylül 2020 23:43

    borsaya bildirilen 25 milyon lot dogru ak yatırım 35 milyon lot sattı.bildirilmeyen 10 milyon lot kimin onu açıklarmısın davut bey eger onu bildirmeden satdıysan vay haline..spk seyretmeye devam et...

  • irfan22 Eylül 2020 23:31

    Spk ne iş yapar bu ülkede.Bilen varsa bi zahmet açıklasın....

  • Hakan sarı22 Eylül 2020 20:21

    ABD de böyle olaylarda 20-30 sene hapis çezası ve mal varlığına el koyma cezası var

  • Mustafa Tetik22 Eylül 2020 11:48

    Ne Güzel İŞ Küçük Yatırımcıları Kekle

  • Şirketi aç KY ye sat paranı al ve Topukla22 Eylül 2020 09:21

    Ne yani bitti mi sanıyorsunuz bu yapılanları,daha durun sırada 15-20 kat gitmiş ama çaktırmadan ufak ufak verilenler var zamanı gelince çatırt diye çökecekler,arkadaşlar alırken bir bakın kaçda kaçı halka açık ? Yahu adam şirketine yatırdığını çoktaaaan almış nerdeyse tamamınıda bize açıp satmış eeee batınca kim batmış olacak? Yönetimde sözü geçmeyen hiç bir karara imza atmayan sadece hissedar olan adı üzerinde KY,bu tarz şirketlerin gerçek sahipleri KY denen bizleriz doğal olarak battığında ihale bize kalmış olacak,spk kesinlikle bir şirketin açıklık oranına sabitleme getirmeli yüzde 90 açık olan şirketmi olur,ne acaip bir işdir bu.

  • korkma,sönmez.22 Eylül 2020 09:12

    En azından şirketi kurtarır.Yok yabancı ülkeye kaçıracaklarsa Allah bin bir türlü bela veriri.

  • Mucise Reis ;)22 Eylül 2020 08:35

    Açın tv lerinizi. izleyin de. biraz para kazanın :D .  Hatta, tv açmadan önce, para sayma makinası siparişi vermeyi unutmayın .. Hahahahaha yahu aynı haber zırt pırt karşıma çıkıyor neden? Kara büyümü oldum :D

  • Ali Köksal22 Eylül 2020 08:31

    Sattıkları hisseleri o gün kimler almış onu araştırın bakın tahta yapıcılarına nasıl ulaşacaksınız.

  • MUSTAFA22 Eylül 2020 00:35

    televizyon programı biile tezgahtır.Ayarlanmış hepsi önceden

  • MUSTAFA22 Eylül 2020 00:30

    BATICI BU UZAK DURUN

  • Öpüldük mü ne? 22 Eylül 2020 00:15

    Devlet Bankalarının verdiği Sosyal Hayatı Destekleme Kredisi" çektirilip, şirkete yatırdığımız paralar işe yaramadı mı?

  • Akıncı21 Eylül 2020 23:57

    Bu firma fetoculere fetonun Özel okullarında hep bu firmanın malları vardı darbeden sonra operasyonda farkettim. Parayı alıp yurtdışına kaçacaktır muhtemelen. Hisse alanlar alacak olanlar dikkatli olsun..

  • Su kurnazı21 Eylül 2020 23:51

    Borsa zaten resmi kumarhane adam cebindeki parayi sizlere verirmi sazanlar gidin altin alın emlak alın kerkenezler surüleri

  • Yakup21 Eylül 2020 23:39

    Bu işlemler geri alınıp cezayi işlemde yapılarak böyle patronlara ders verilmelidir. SPK uyuma. Halkı soyuyorlar, suça göz yumma. Sonunda siz suçlu olacaksınız.

  • Metin Şentürk21 Eylül 2020 23:16

    Böyle yaplyorlar borsadan clklyrum ufak yatrlmclylm kendimiharcatmam

  • türk 21 Eylül 2020 22:43

    Sonra buraya borsa diyorsunuz Monte Carlo da bile bunu yapamazsınız

  • manyak herif21 Eylül 2020 22:08

    Yiğit patronu kutluyorum.hayırlı olsun.patron dediğin işte böyle olmalı.şirketini düşünen bir patron tüm piyasa yapıcı diğer patronlara örnek olması dileğiyle.

  • ne diyon değişik21 Eylül 2020 23:56

     :D  :D  :D 

  • Fatih21 Eylül 2020 22:59

    Kafa mı buluyorsun milletle

  • Volki Tonki 21 Eylül 2020 22:02

    Arkadaşlar siz borsada işlem gören şirket patronlarını adam mı sanıyorsunuz da bu yorumları yapıyorsunuz... Bir elin beş parmağını geçmez adam gibi adamlar... Birde kurumsal firmalara bakmak lazım, yoksa burası ağlama duvarına döner.. Sasa nın patronu Erdemoğlu adam gibi adam gerisi boş...

  • vatandaş21 Eylül 2020 21:57

    EĞER SPK BUNU ES GEÇERSE HARAM OLSUN 

  • Bigalı bin pişman bir doğtaş kullanıcısı Ahmet.. 21 Eylül 2020 21:45

    Eee belliydi esnaflık yerine çakallık yaparsan elbet böyle olacak ah almayacaksın bigalı Mobilyacı dedik hemşehrimiz kazansın diye bir bigalı olarak paramızla bizi rezil rüsva ettiniz aylarca şikayet ettik bir muhatap aradık çağrı merkezinden ileri gidemedik ve tenezzül edipte bu adam niye böyle kendini yırtıyor deyip dönmediler bile şimdi mobilyaları her kullandığımızda zatı muhteremlere elbette dua etmiyor teşekkür asla etmiyor vede ailecek paramızı helal etmedik etmiyoruz. Eee bize yaşattıklarının bu dünyada azda olsa bi karşılığı olmalı..

  • red22 Eylül 2020 09:15

    Adam gibi kullanmayı bilmiyor şirkete iftira ediyorsun.üstünde hoplanmaz,zıplanmaz,

  • cetin ganioğlu 21 Eylül 2020 21:42

    Evet sayin spk yoneticileri hirsiz patronlar piyasayi soyuyor sizde yardimci oluyorsunuz.halka acikligi %70 gibi yuksek hisseler bile ellerindeki hisseleri once satiyor sonra bedelli aciklayip.halki soyuyor. Inanin pek cok sirketin yillik hasilati sermaywsinden kucuk. Ne olur insaf edin halki soydurmayin.

  • Ikker21 Eylül 2020 21:10

    Simdi bu patron ve oğlu evimize helal kazanc goturduk diye ovunuyormu acaba Yazik 3 kurus icin neler yapiyorlar Alma mazlumun ahını senden cikmasa soyundan cikar Ama elbet cikar

  • Ali21 Eylül 2020 20:32

    Göz göre göre insanlar dolandırılmıştır, kurgulanmış bir plan kurnazca uygulanmıştır. Bakalım yasa uygulayıcılarımız bu durumu nasıl değerlendirir. Yalnız bu mu? Geçmişte TMSF kanalı ile El konulan şirketlerde zarara uğratılan binlerce masum insanın günahı ne? gelen gelen vuruyor giden vuruyor,

  • labrador21 Eylül 2020 20:25

    Spk ve borsa önce böyle şirketleri ve patronları borsadan temizlemelidir. Şirket sürekli zarar açıklıyor. Normalde olsa şirketin bir süre sonra iflas etmesi gerekir. Ama sürekli bedelli ve tahsisli yapılıp patronlar şirkete para koyuyor. Bunun adı şudur; mevcut kar gösterilmiyor ve bir şekilde şirket dışına çıkarılıp patronların cebine giriyor. Küçük yatırımcılar da yolunacak kaz gibi sürekli mağdur ediliyor.

  • Emir21 Eylül 2020 19:16

    Hepsi aynı düzenin bir parçası

  • Atakan21 Eylül 2020 18:37

    Bu da bir hırsızlıktır dolandırıcılıktır spk neye yarar ne iş yapar senin işin bu tür hırsızlıkları manipülasyonu önlemektir ama nerdeee malı götüren götürdü

  • Mehmet21 Eylül 2020 17:44

    Savcıları göreve çağırıyorum. Bu kadar aleni hile yapılıyor. Halen birilerinin şikayetinimi bekliyorsunuz.

  • Busezon21 Eylül 2020 17:17

    Şimdi bu manipüle ićin bu şahıs hakkında yasal işlem yapılmayacakmı?

  • GENGHIS21 Eylül 2020 16:43

    patronu şirketin değerinin çok üzerinde fiyatla işlem gördüğünü bilmesi satması için yeterli sebep.alan otursun düşürsün.ben bunu niye aldım?

  • Acur21 Eylül 2020 17:56

    Aynen öyle bıkmadılar ellerinde tuzlukla koşmaya her salatalığa.

  • bir bilen21 Eylül 2020 15:39

    Borsada patronlar dolandırıcılarla elele..yazık SPK ve BİST de seyrediyor. Borsaya yeni gelen 600 bin yatırımcıyı kötü sürprizler bekliyor..

  • Vatandaş21 Eylül 2020 14:49

    Senin o pembe minik yanaklarını seveyim patron. Ne kadar da sempatik :)

  • medo21 Eylül 2020 20:24

    sanki botoks yapmış sonra geldi hisse  alanlarda botoks yaptın çok şirin kerata :D 

  • :)21 Eylül 2020 13:32

    Standar manşet, : Bullombogr "İzleyenleri kazanır" : ) İzlemeyenler ne oldu acaba :D Hahaha

  • Samet demirtürk22 Eylül 2020 03:28

    Blomberg izleyeceği ne vahşi kedilerin günlüğünü izle daha eğitici en azından çakal ve sırtlanların aslanların ve ceylanların tabiatlarını anla ve bunu borsaya uygula

  • ali ateş21 Eylül 2020 13:31

    dürüst firma gibi gözükmüyor.

  • ekran görüntüsü21 Eylül 2020 12:48

    hangi hisse olursa olsun patron televizyona çıktı mı...hisseyi ondan önce satmak lazım.... 

  • Yorum21 Eylül 2020 12:37

    Bunu hissede yüklü pozisyon almış herkes yapıyor veya sosyal medyadaki adamlarla yaptırıyorlar patron malı satarken sosyal medya coşkuyla yıkılıyor ama bir hafta sonra herşey bitince anlaşılıyor sadet zinciri gibi bişey yöntemler hiç değişmiyor

  • grg21 Eylül 2020 12:27

    doğtaşı iyui bilirim bigadan . müdürleri dandik olan bir firmadan böyle sey beklenir. çalısana değil gösterişe ve müdürlere önem veren sirket.

  • Piskevit21 Eylül 2020 12:05

    Şu patronun yüzüne bakar mısınız? Ağzının ve burnunun yerine, gözlerinin ve kaşlarının şekline, kulağının ve saçlarının şemaline. Bu patrona güvenip de hissesini alan kaşınmıştır, o kadar net söylüyorum :)

  • Ww21 Eylül 2020 11:50

    Patron satisidir.

  • Mucise Reis ;)21 Eylül 2020 11:41

    Bilançoya baktım. Bilançoda ana sermaye eksi. Yani maddi/nakti girdi ile artı olur, Satışlara baktım. Öyle nakit getirecek satış göremedim. Kısa vadeli krediler  ve Uzun vadeli kredilerde aynı. yani satışlar/kredileri sıfırlayacak kapasitede değil. şirket, satış yapar, kar elde eder, kar ile borçlarını öder mi?. İşçilik giderleri artış gördüm, Dipnotları incelemek lazım. İşçi çıkış mı var? üretim düşüş mü?. STOK. Stok artışı neden ? işçi çıkış olarak düşündüm.  Muhtasara bakmak lazım dipnottan işçi sayısı  + / - mi ? üretim durumu bilgi verir.Malum, zarar sürüyor... sonuç: satışlarını arttırmalı, ama ticari alacakların vadesi de azaltılmalı, Şüpheli alacak düşmemeli. İç piyasada rekabet etmesi çok zor bu tabloda, dış ülkelerde pazar bulmalı. TL üretip, USD kazanmalı. yoksa KAR az ise bu durum kredilerle döner. Hisse satış Nakit nerede kullanılcak? 

  • Erkan21 Eylül 2020 11:24

    Ey davut Allah bunu yanına bırakırmı sanıyorsun.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Eylül 2020 10:55

    Bu hisse zaten 1 TL den 3 TL geçmiş.birde batık duruma düşmüş.tabiki elinde bulunduranlar satacaklar.yakında batarsa hiç şaşmam.

  • Okie Dokie21 Eylül 2020 10:51

    DGKLB dediğin her çeyrek düzenli olarak zarar eden, özsermayesi eksiye geçmiş, teknik olarak kağıt üstünde sıfırı tüketmiş bir şirkettir. Bu şirketin hisselerinin bırak 3TL olmasını 1TL üstünde olması bile şaşırtıcı.

  • hghg25 Eylül 2020 08:27

    ülen oku boku sana gıcık oluyom. ama bozuk saat bile bikere olsun doğruyu gösterir. seninkide öyle olmuş.

  • Ali Akın 21 Eylül 2020 12:27

    Doğru söylüyorsunuz

  • cvbn21 Eylül 2020 10:34

    adam resme insanların gözüne baka baka vurgun yapmış:=))

  • Mucise Reis ;)21 Eylül 2020 10:24

    Ben bunu yazmışsım.. : )) aynısını rysas dada yaptılar... sonrasında orge hisselerindede. Aslında tv izlemiyorum fakat, onlıne haber düşen hızlı yabancı ağ portalından bunu rahatlıkla kıyaslaya bılıyorum. grafik üzerinden gelen haberleri aktif ettiğimde, grafikte çıkan haberler hep aynı tv programından alın yapılan pohpohlama haberlerine denk geliyor... 

  • GULER21 Eylül 2020 10:16

    hisse 1 liradan 3 liraya çıkmış bu pandemi döneminde adam tabiki satacak. Alan avanaklar oldukça adam hissesinin değerinin o kadar etmediğini düşünüp satar tabi ki.

  • Urla21 Eylül 2020 10:07

    Alan haberi duyup da alıyor da, satanlar niye satıyor?

  • hasan21 Eylül 2020 10:02

    bi nevi hırsızlık değilmi bu.Bide bedelli açıklar utanmadan

  • İdris 21 Eylül 2020 09:51

    uyum spkkkk gör bunlrı  

  • Sahtekar21 Eylül 2020 09:43

    SPK bu tür şirket patronlarına izin verdiği sürece hep aynı filmi seyrederiz. Yatırımcılara ceza keserken bu tür şirket sahiplerine de ceza kesmesseniz piyasada güvenilirliğiniz sorgulanır.Bir gün önce televizyona çıkıp bizim hissleri alın deyip sonrasında bu kadar hisseyi satarsan sonucunda da yaptırım yapmazsan küçük yatırımcı da buraya gelmez.

  • vatandaş21 Eylül 2020 09:38

    tam dumencııılerrrr