E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPatron gözaltına alındı, hisseler tavan yaptı---

Patron gözaltına alındı, hisseler tavan yaptı

Patron gözaltına alındı, hisseler tavan yaptı
13 Ağustos 2020 - 17:45 borsagundem.com

Hong Kong'da medya patronunun gözaltına alınması sahibi olduğu gazetenin satışlarını 7 kat artırdı

Hong Kong'da tutuklanıp bir gün sonra kefaletle serbest bırakılan medya patronu Jimmy Lai'ın sahibi olduğu gazetenin satışları yarım milyonu geçti, şirketin hisseleri borsada yüzde 1.100 kat artış gösterdi.

71 yaşındaki Lai, Hong Kong'da yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir devam eden demokrasi yanlısı sokak protestolarının ve ülkede faaliyet gösteren Demokratik Parti'nin en büyük destekçileri arasındaydı.

Pekin yönetiminin baskısıyla kabul edilen "tartışmalı" güvenlik yasası kapsamında 10 gazeteci çalışanıyla birlikte pazartesi günü gözaltına alınan Lai'e Hong Konglu vatandaşlardan maddi ve manevi büyük destek geldi.

Lai gözaltındayken sahibi olduğu gazete Apple Daily'nin günlük tirajı bir anda 70 binden 550 bine yükselirken, gün içerisinde 5 kez baskıya giderek rekor kırdı. İnternet sitesi aboneliğinin ise 20 bine çıktığı kaydedildi. Hong Kong'da bazı kişilerin söz konusu gazeteye destek olmak amacıyla onlarca adet aldığı ve ücretsiz olarak Hong Konglu vatandaşlara dağıtttığı görüldü.

Apple Daily hisseleri borsada tavan yaptı

Gazetenin borsada işlem gören hisseleri de yatırımcıların desteğiyle şirketin kurulduğu 1996 yılından bu yana ilk kez bu kadar arttı. Apple Daily'nin 0.255 Hong Kong Doları (HKD) olan 1 hisse fiyatı, 24 saat içerisinde yüzde 1000'den fazla arttı ve 1.10 HKD'ye yükseldi. Gazetenin borsa hisseleri Lai'ın tutuklanmasının hemen ardından yüzde 17 oranında düşmüştü.

İfadesinin alınması öncesinde yaklaşık 40 saat süreyle gözaltında tutulan Lai, aracıyla salı akşamı tutulduğu polis karakolunu terk etmişti.

Tahvil kralı Trump diyor

İngiliz basını Macron’la dalga geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)