E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPaskalya tatili nedeniyle borsalar kapalı---

Paskalya tatili nedeniyle borsalar kapalı

Paskalya tatili nedeniyle borsalar kapalı
02 Nisan 2021 - 07:57 borsagundem.com

Destek paketlerinin etkisiyle yükselişini sürdüren küresel borsaların önemli bir kısmı Paskalya Bayramı nedeniyle kapalı

Küresel borsalarda sakin bir gün bekleniyor. Yurt dışı piyasaların büyük çoğunluğu "Paskalya" nedeniyle kapalı olacağı için veri anlamında zayıf bir gün olacak. Piyasalar ABD'den gelecek istihdam verilerine odaklanacak.

ABD Başkanı Joe Biden, 20 Ocak’ta göreve gelmesinin ardından korona virüs önlemleri altında ilk kabine toplantısını yaptı. OPEC+ toparlanan global ekonomiye daha fazla ham petrol arz edilmesi yönündeki iç ve dış baskılara yanıt vermek üzere üretimi Mayıs-Temmuz döneminde kademeli olarak artırmaya karar verdi. ABD Hazine Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, IMF'in özel çekim hakkında yapılacak 650 milyar dolar artırım üye ülkelere Ağustos ayında dağıtılabilecek. Ancak özel çekim hakkının sadece küçük bir bölümü yoksul ülkeler tarafından dolara çevrilebilecek. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ekonominin yeniden açılması ile birlikte hanehalklarını daha fazla harcama yapmalarına bağlı olarak bu yıl fiyatlarda bir artış olacağını öngördükleri, ancak Fed'in bu artışa rağmen para politikasını gevşek tutmaya devam edeceğini söyledi. ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçilerin lideri olan Senatör Mitch McConnell, Başkan Joe Biden'in ortaya koyduğu ekonomi ve altyapı planı ile bu planın Kongre'den geçirilmesine yönelik her adımda mücadele edeceğini söyledi. Japonya Başbakanı Yoshihide Suga'nın ABD'ye yapacağı ziyaret Nisan ortasına ertelendi.
ABD'de borsalar kapalı olmasına rağmen veriler açıklanacak. Günün en önemli verisi tarım dışı istihdam rakamları olacak. Şubat ayında 379 bin ardan tarım dışı istihdamın yaklaşık 500 bin artacağı tahmin ediliyor. İşsizlik oranının ise yüzde 6,2'den yüzde 6,1'e ineceği beklentisi bulunuyor.

S&P İLK KEZ 4 BİN PUANI GEÇTİ

BU arada, ABD borsalarındaki yükseliş devam ediyor. New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi, 170 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,52 artışla 33.153,21 puana çıktı. S&P 500 endeksi, yüzde 1,18 artarak 4.019,90 puana ulaştı ve ilk kez 4 bin seviyesinin üzerinde çıktı. Nasdaq endeksi de yüzde 1,76 kazançla 13.480,11 puana yükseldi. Endekslerdeki pozitif seyirde, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı altyapı paketi ile beklenen iyi gelen imalat verisi etkili oldu.
Makroekonomik tarafta ise Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, martta bir önceki aya kıyasla 3,9 puan artışla 64,7'ye çıkarak aralık 1983'ten bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.
Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 27 Mart ile biten haftada piyasa beklentilerinin aksine artış göstererek 719 bine yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)