E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaşinyan'dan 'siyasi kriz' açıklaması---

Paşinyan'dan 'siyasi kriz' açıklaması

Paşinyan'dan 'siyasi kriz' açıklaması
21 Haziran 2021 - 22:35 borsagundem.com

Parlamento seçimlerini önde tamamlayan Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, ülkede 9 Kasım 2020'de başlayan krizin sona erdiğini ve yarından itibaren normal şekilde çalışmaya başlayabileceklerini söyledi

Paşinyan'ın liderliğini yaptığı Sivil Sözleşme Partisi'nin destekçileri, dünkü parlamento seçimlerinde kazanılan zaferi bugün başkent Erivan'da miting düzenleyerek kutladı.

Mitingde konuşan Paşinyan, "Ermenistan'da 9 Kasım'da başlayan iç siyasi kriz sona erdi. Yarından itibaren normal şekilde çalışmaya başlayacağız. Ülkedeki koşulların ve iklimin ciddi şekilde değiştiğini anlamalıyız, çünkü halk bize ülkede bir 'hukuk diktatörlüğü' kurma yetkisi verdi" dedi.

Hükümetin ihtilaf yaşadığı tüm yapıları diyaloğa davet eden Paşinyan, seçimlere katılan siyasi güçlerle istişarelere başlayacaklarını, diyaloğa hazır olduklarını anlattı.

Paşinyan, "Tüm siyasi güçlere en baştan başlamayı, hakaret söylemlerine son vermeyi öneriyorum. Ermenistan ve Dağlık Karabağ'ın tarihinde yeni bir sayfa açılıyor ve bu sayfayı ulusal potansiyelimizi birleştirerek, yeni ve gerçekten demokratik değerler belirleyerek açmalıyız. Bu yükümlülüğü ilk olarak ben üstleniyorum ve tüm destekçileri hakarete, saldırganlığa ve düşmanlığa son vermeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Merkezi Seçim Kurulu'nun verilerine göre Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi, seçileri yüzde 53.92 oy oranı ile önde tamamladı. Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın Ermenistan İttifakı ise yüzde 21.04'te kaldı.

Paşinyan, seçim sonuçlarını değerlendirdi

 

Ermenistan askerleri, Azerbaycan askerlerine ateş açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGOP SEMİZYAN22 Haziran 2021 00:32

    BÜYÜK LİDERİMİZ  VE KAHRAMAN ÖNDERİMİZ YİNE SEÇİLDİ.ABD NİN SAYESİNDE .ŞİMDİ ABD BİZE 50 000 TIR SİLAH GÖNDERECEK KARABAĞ BİZİM OLACAKTIR.

  • Türk Evladı22 Haziran 2021 08:49

     Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Sen de onlardan birisin. Gidersin ermenistana dünyanın kaç bucak olduğunu görürsün. Türkiye de atıp tutma Orada can pazarı var.. SENİ GİDİ KORKAK SENİ....

  • serok agopyan22 Haziran 2021 00:02

    sayın paşinyanı seçimlerdeki zaferinden dolayı tebrik ederiz.

  • İzzet BAŞ22 Haziran 2021 09:28

     Paşinyan'ı daha fazla ermeni gebermeden savaşı sonlandırdığı için kutla... Yoksa Erivan'da gidecekti... HADDİNİ BİLMEYENE HADDİNİ BİLDİRİRLER...