E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaşinyan yenilgiyi resmen kabul etti! Ermenistan çekiliyor---

Paşinyan yenilgiyi resmen kabul etti! Ermenistan çekiliyor

Paşinyan yenilgiyi resmen kabul etti! Ermenistan çekiliyor
10 Kasım 2020 - 01:13 borsagundem.com

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya ve Azerbaycan ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Paşinyan "Bu benim ve Ermenistan için acı verici" dedi

Azerbaycan ordusunun 52 gün süren başarılı harekatı sonrası işgal ettiği Karabağ topraklarında tutunamayan Ermenistan, sonunda çekilmeyi kabul etti. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Rusya ve Azerbaycan ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Paşinyan, Rus ve Azerbaycan liderleriyle yaptıkları anlaşmanın Karabağ'da ateşkesi öngören ortak bildiri olduğunu ifade etti. 

Paşinyan, "Bu hem ben hem de Ermenistan halkı için acı verici" ifadesini kullandı. 

Varılan anlaşmaya göre Azerbaycan ordusu bugüne kadar kurtardığı mevzilerde kalacak.

Paşinyan: Bildiriyi imzalamaktan başka şansım yoktu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından Facebook üzerinden canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ermenistan’da halkın kendisini protesto etmesini yorumlayan Paşinyan, “Halkı isyana sevk eden herkes adalet önüne çıkartılacak.” diye konuştu.

Durumun “istikrara kavuşmasının ardından” bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Paşinyan, “Aldığım karar, derinlemesine analizlere ve askeri duruma ilişkin bilgi sahibi kişilerin değerlendirmeleri temelinde alındı. Bildiriyi imzalamaktan başka şansım yoktu.” dedi.

Öte yandan, başta başkent Erivan olmak üzere Ermenistan’da Paşinyan aleyhindeki protestolar devam ederken daha önce hükümet binasına giren protestocular, parlamento binasına da girerek Paşinyan aleyhinde sloganlar attı.

Parlamento kürsüsüne çıkan bazı protestocular, Karabağ’daki çatışmaların devam etmesi çağrısında bulundu.

Ermenistan işgalinden kurtarılan karakollara bayrak çekildi

 

Ermenistan ordusu Karabağ'da ağır kayıp veriyor

 

Azerbaycan ordusu, kritik öneme sahip Şuşa kentini de işgalden kurtardı

 

Ermeniler Paşinyan'ın ofisini bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)