E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaşinyan yeniden başbakan---

Paşinyan yeniden başbakan

Paşinyan yeniden başbakan
02 Ağustos 2021 - 12:26 borsagundem.com

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Sivil Sözleşme Partisi tarafından aday gösterilen Başbakan Vekili Nikol Paşinyan'ı yeniden başbakan olarak görevlendiren kararnameyi imzaladı.

20 Haziran seçimlerini önde tamamlayan Sivil Sözleşme Partisi, bugün, yeni parlamentonun ilk oturum gününde Paşinyan'ı başbakanlığa aday gösterdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Anayasa hükümleri uyarınca Nikol Paşinyan'ı Ermenistan Cumhuriyeti başbakanı olarak atıyorum" ifadelerinin yer aldığı kararnameyi imzalayan Sarkisyan, Paşinyan'ı başbakan ilan etti.

Böylelikle Paşinyan, başbakanlık görevinde ikinci döneme resmen başladı.

Ermenistan Merkezi Seçim Kurulu'nun verilerine göre Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi, seçileri yüzde 53.92 oy oranı ile önde tamamlamıştı.

Paşinyan'dan 'siyasi kriz' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan02 Ağustos 2021 12:35

    Yiğit lider paşinyanın CHP iktidarında başkan kılıçdaroğlu ile işbirliği ve karşılıklı ticaretin gelişmesi için adım atacaklarını ve kafkaslarda yeni bir süper güç oluşturacaklarını öngörüyorum.yaşasın halkların kardeşliği,yaşasın türk ermeni dostluğu.