E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaşinyan hedef gösterdi---

Paşinyan hedef gösterdi

Paşinyan hedef gösterdi
01 Mart 2021 - 19:40 borsagundem.com

Ermenistan'da ordunun muhtıra vermesinin ardından sular durulmazken, Başbakan Paşinyan düzenlenen mitingte, darbe girişiminden eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ı sorumlu tuttu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan kendisine yapılan 'darbe girişimi'nden ülkenin eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ı sorumlu tuttu. Paşinyan, "Sarkisyan, orduyu bana karşı harekete geçirdi" ifadelerini kullandı.

"GENEL KURMAY'IN AÇIKLAMASI, SARKİSYAN'IN NÜFUZUNUN BİR SONUCU"

Ordunun istifasını istediği Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, darbe girişimiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Başkent Erivan'da hükümet binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda taraftarlarının düzenlediği mitingde konuşan Paşinyan, "Direkt olarak söylemek isterim ki, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması eski hükümetlerin, özellikle de Serj Sarkisyan'ın nüfuzunun bir sonucu. Genelkurmay başkanı, bu açıklamasıyla yasayı ihlal etti ve istifa etmesi gerekiyor. Bu kaçınılmaz ancak bu, gelecekte ordu kademelerinde bir kan davası olacağı anlamına gelmez. Sarkisyan ve eski hükümetler, orduyu meşru hükümetlere karşı harekete geçirmeye çalışıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa etmesi için muhtıra vermişti.Paşinyan da ordunun bildirisini "darbe girişimi" olarak nitelendirerek Gasparyan'ı görevden alma kararnamesini imzaladığını duyurmuş, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan da kararnameyi imzalamasını istemişti. Paşinyan, "Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa darbeyi destekliyor demektir." ifadesini kullanmıştı. Ermenistan ordusunun muhtırasının ardından iktidar ve muhalefet yanlıları, başkent Erivan'da gösteriler yapmıştı. Paşinyan, yaşananları bir darbe girişimi olarak tanımlayarak destekçilerini sokağa çağırmıştı.

Ermenistan'da Paşinyan'dan yeni hamle

 

Paşinyan'dan veto kararına tepki

 

Ermenistan'da akıl hastanelerinde yer kalmadı

 

Ermenistan'da sular durulmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad01 Mart 2021 22:52

    Paşinyan azerbaycan'dan dayağı yedi akıllandı, muhalifler işin farkında değiller, Türk'ün gücünü henüz idrak edememişler. Kafalarını değiştirmezlerse ermenistan yok olacak, dağılacak. Okullarında öğrettikleri, dünyaya üfürdükleri Türklerle alâkalı Yalan, iftira, çarpıtma tarihlerini yırtıp atıp gerçek tarihe dönecekler, başta fransız vede diasporaları olmak üzere hiç kimsenin dolmuşuna binip Türk'e havlamayacak, O saman dolu kafalarına soksunlar Hiç çıkarmasınlar; Var olmaları, mutlu müreffeh yaşamaları Türk ile iyi geçinmelerine bağlı.

  • Alp er tunga01 Mart 2021 23:22

    Islak imzaladım bende