E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPariteye etki edecek gün içi gelişmeler---

Pariteye etki edecek gün içi gelişmeler

Pariteye etki edecek gün içi gelişmeler
16 Haziran 2014 - 09:06 borsagundem.com

Gün içerisinde EUR/USD paritesine etki edecek çok önemli veriler bulunuyor

 Destek Menkul tarafından hazırlanan rapor:
   
"JEOPOLİTİK RİSKLER PİYASANIN ODAĞINDA…   

Geçtiğimiz haftanın en önemli olayı IŞİD örgütü tarafından Musul'da Türk konsolosluğuna girilmesi ve diplomatların rehin alınmasıydı. Haberin ardından USD/TL paritesinde sert volatil hareketler gözlendi. Yeni haftaya başladığımızda gözler yeniden Irak'ta olacak. Irak kaynaklı haber akışına göre USD/TL paritesinde hareket yön bulacaktır. Unutmamak gerekir ki bu gibi bir ortamda teknik seviyeler çok fazla çalışmaz. Dolayıyla pozisyonlar açıldığında stop-loss' un mutlaka girilmesi gerekir. Gün içerisinde teknik seviyelere bakacak olursak  kurun 2.1180 - 2.1280 bandından hareket ettiği gözlenmekte. Şayet 2.1280 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanırsa 2.1330 seviyesi yükselen kanal üst bandı olmasından dolayı kritik direnç konumunda bulunmakta. Kur tarafında geri çekilmeler görülmesi durumunda fiyatlar 2.1180 seviyesinde karşılanılabilir. Musul'dan yurtiçi piyasalara olumlu haber gelmesi durumunda ise 2.1060 seviyesi destek konumunda bulunuyor. Fakat mevcut ortamda 2.1060 seviyesinin de aşağı yönde geçilmesi için tansiyonun azalması, en azından rehine krizinin çözülmesi gerektiğini düşünmekteyiz.
   
Gün içerisinde EUR/USD paritesine etki edecek çok önemli veriler bulunuyor. Bunların en önemlisi saat 12.00'da açıklanacak olan Euro Bölgesi TÜFE verisi. Beklenti bir önceki aya göre sabit kalarak %0.5 olacağı yönünde. Verinin beklentilerden olumsuz gelmesi Euro'daki zayıflamayı hızlandırabilir. Beklentilerden olumlu gelecek bir veri ise paritede bir miktar yükseliş hareketleri görülmesine neden olabilir fakat bu yükselişlerin kalıcı olması beklenmemeli.

Ayrıca açıklanacak sanayi üretimi verisi de dikkatle takip edilmelidir. Teknik Olarak 1.3560 - 1.3520 bant aralığında sıkışık seyir hakim. Bu aralıkta yön tayini zor olacağından işlem yapılmasını pek önermiyoruz. Fakat olası geri çekilmelerde 1.3520 desteğinin aşağı yönde geçilmesi ile 1.3470 desteği hedef konumuna gelebilir. 1.3560 seviyesinin üzerinde ise 1.3600 ve 1.3670 dirençleri bulunmakta. Paritede 1.3670 direnci aşılmadan güçlü bir yükseliş hareketinden bahsedememekteyiz.
   
Altın fiyatlarında ise Irak kaynaklı jeopolitik riskin fiyatlara yansıdığını görmekteyiz. Ons altın fiyatlarının 1277 seviyesi de yukarı yönde geçerek 1285 direncine doğru hareket etmekte. Bu seviye hafta içerisinde takip edilecek. 1285 direncinin de yukarı yönde geçilmesi durumunda 1294 seviyesi ile çanak formasyonu tamamlanabilir. Olası aşağı yönde hareketlerde ise 1275 seviyesi takip edilmelidir. Fakat Musul kaynaklı stresin durulmaması durumunda altında yaşanacak geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.
   
ABD Ham Petrol fiyatlarında ise güçlü yükseliş hareketi devam etmekte. Ham petrolde 101.60 - 104.50 bandının yukarı yönde geçilmesi ile hedef konumuna gelen 107.40 direncine ulaşıldı. Gün içerisinde 107.40 seviyesini takip edilmelidir. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda alım yönünde pozisyon alınarak 109.50 seviyeleri hedeflenebilir. Fakat 107.40 direncinin yukarı yönde geçilememesi 106.00 seviyesine doğru geri çekilmelere sebebiyet verecek olsa da Musul kaynaklı jeopolitik risklerin devam etmesi sonucu petrol fiyatlarında görülecek geri çekilmelerin sınırlı olmasını beklemekteyiz."
DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)