E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParis'te saldırı dehşeti: 142 ölü---

Paris'te saldırı dehşeti: 142 ölü

Paris'te saldırı dehşeti: 142 ölü
13 Kasım 2015 - 23:51 borsagundem.com

Paris'te 7 ayrı noktada terör saldırıları meydana geldi. 142 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda çok sayıda yaralı var

Fransa'nın başkenti Paris, eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarla kana bulandı. Dünyayı şoke eden ve Fransa'da sınırların kapatılıp olağanüstü hâl ilan edilmesine yol açan terör saldırılarında en az 142 kişi hayatını kaybetti. CNN International 153, Reuters ise can kaybını 160 olarak duyurdu. AFP, yaralı 200 kişiden 80'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi. 

Saldırılardan en kanlısı, Paris'teki bir rock konseri sırasında gerçekleşti.

Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler; önce el bombaları attı, ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Yetkililer, ABD'li grup Death Metal Kartalları'nın verdiği konser sırasında gerçekleşen saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.



TERÖRE EN AZ 153 KURBAN

Paris Başsavcısı Francois Molins, toplam can kaybını en az 120 olarak açıklasa da, diğer yetkililer bu sayının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

video##2214##player

CNN International'a konuşan Fransız yetkililer, saldırılarda en az 153 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Güvenlik kaynaklarının AFP'ye verdiği bilgiye göre, yaralı 200 kişiden 80'inin durumu ciddi.



SEKİZ SALDIRGAN ÖLDÜ

Başlatılan soruşturmalara yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, sekiz militanın öldüğünü söyledi. 

Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten kaynak, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti.

Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir militanın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.



Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France'daki üç saldırıdan ikisinin intihar saldırısı olarak gerçekleştiği ve saldırıyı düzenleyen iki kişinin üzerlerindeki bombaları patlattıkları bildirildi. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, intihar saldırılarından birinin, stadyumun hemen dışındaki bir fast food restoranının önünde gerçekleştiğini söyledi. Bu saldırılarda en az beş kişinin öldüğü bildirildi.



HOLLANDE DA STATTAYDI

Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.


AA'nın haberine göre, polisin Bataclan konser salonunda rehineleri kurtarmak için yaptığı operasyonda üç terörist öldürüldü.



 'SOKAĞA ÇIKMAYIN' UYARISI

Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması için uyarıda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözün bittiği yerde bulunuyoruz ERDOĞAN: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

"KAPI AÇIK"

Öte yandan Parisliler, sosyal medyada açtıkları "KapıAçık" hashtag'iyle kentte panik halindeki turistleri evlerine davet ediyorlar.


IŞİD ŞÜPHESİ

Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak Twitter'daki IŞİD destekçileri, kutlama mesajları paylaşarak, eylemlerin terör örgütü tarafından yapıldığını öne sürdü.



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • c214 Kasım 2015 10:21

    Tayyip bey demişti , terörü beslersen gelir bir gün senide yakar diye .. şimdi bu olayıda sivri zekalılar tayyip yaptırdı derler :) :)

  • kralll14 Kasım 2015 10:14

    bizim teröristimize özgürlük savaşçısı dediniz yılarca. Şimdi size sıçrayınca şaşırıyorsunuz... Dünya artık çok küçüldü bir pisliğe müdahale etmeyince her yer etkileniyor. Örnek esad ve suriye...

  • asi14 Kasım 2015 08:32

    sizin teröristiniz iyiydi. bizimkileri korurdunuz değilmi.devran döndü umarım bizi anladınız

  • vatandaş14 Kasım 2015 05:52

    Terörden terör doğar.

  • çakır14 Kasım 2015 01:14

    Bu Avrupalılar çok inatçı terörist yetiştir destekle suçu Müslümanlara yık yemezler