E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParis'te İslamofobi karşıtı gösteri---

Paris'te İslamofobi karşıtı gösteri

Paris'te İslamofobi karşıtı gösteri
18 Ocak 2015 - 23:59 borsagundem.com

Fransa'nın başkenti Paris'te yüzlerce kişi İslam karşıtlığına ve ırkçılığa karşı toplandı

Paris'in Chatelet bölgesindeki Fontaine des Innocent çeşmesi önünde toplanan yüzlerce kişi, Charlie Hebdo ve sonrasında yaşanan saldırılar sonrasında artan İslam karşıtlığını ve ırkçılığı protesto etti.

Birçok farklı grubunun katıldığı protesto gösterisinde, "Ben Charlie Değilim", "Peygamberime Dokunma", "Irkçılığa-İslam karşıtlığına Hayır" pankartları yer aldı.

Gösteriye katılan 20 yaşındaki Sabah El Hamida protestoya, İslam karşıtlığına karşı sesini yükseltmek için katıldığını söyledi.

Irkçılığın ve İslamofobi'nin Fransız Cumhuriyeti'nin değerleriyle örtüşmediğini savunan El Hamida, ifade özgürlüğünün de bir limiti olduğu görüşünde.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın İslamla ilgili açıklamalarını ise inandırıcı bulmadığını kaydeden El Hamida, "Hollande, Müslümanlar da bu ülkedeki tüm vatandaşlarla aynı haklara sahip demişti. Sokakta asla eşit değiliz, bu sadece politik bir söylem" diye konuştu.

El Hamida, Fransa'daki Müslümanlar için bu açıklamaların anlamsız olduğunu söyledi.

"Hayır, ben Charlie değilim" demekten korkar oldular

"İnsanlar, 'Hayır ben Charlie değilim' demekten korkar oldular" diye söze başlayan 25 yaşındaki Dalila Faysal ise Charlie Hebdo ve sonraki saldırıların zaten var olan ırkçı ve İslam karşıtı hareketleri arttırdığını belirtti.

Faysal, niye protestoya katıldığını ise "Hz. Muhammed'e hakaretin ifade özgürlüğü kabul edildiği bir dünyada Ben Charlie değilim demek ise teröre övgü manasına geliyor. İşte ben bu çifte standarda karşıyım" diye özetliyor.

Kırmızı bir bayrakla yüzünü gizleyen 32 yaşında Michel ise, kendisinin Fransa'da defalarca ırkçılık kurbanı olduğunu dile getirdi. Michel, "Bu ülkede ırkçılık da İslam karşıtlığı da yasak. Ama kağıt üzerindeki yasalar insanları korumuyor" ifadelerini kullandı.

 "Benim dinim, benim peygamberim bu yaşananlara alet edilmemeli"

Mısırlı Ahmed El Benina da, Fransa'nın İslamiyeti tanımadığını söyledi. El Benina, 37 yıldır Fransa'da yaşadığının altını çizerek, Hz. Muhammed'e yapılan hakaretlerden dolayı üzüldüğünü kaydetti.

Terörün dininin olmadığını vurgulayan El Benina, Charlie Hebdo'nun kimi çizdiğinin bile farkında olmadığını söyleyerek şunları kaydetti :

"Bizim peygamberimiz, Yahudi komşusunu kapıda iki gün görmese üçüncü gün hatırını sormaya gidecek kadar hoşgörü sahibiydi. Benim dinim, benim peygamberim bu yaşananlara alet edilmemeli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)