E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParis'te Expo 2030 izdihamı---

Paris'te Expo 2030 izdihamı

Paris'te Expo 2030 izdihamı
26 Kasım 2023 - 14:43 borsagundem.com

Paris’in ana lokasyonları ve banliyöleri Suudi Arabistan’ın EXPO 2030 reklamları ile doldu

Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (The Bureau International des Expositions/BIE) bulunduğu Fransa'nın başkenti Paris'te ana lokasyonlardan geçen herkes, dünya genelinde ve özellikle Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, Güney Kore'nin Busan şehri ve İtalya'nın başkenti Roma sakinlerinden sonsuz sayıda insanı doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren, beklenen bir etkinliği konuşuyor.

Suudiler, Koreliler ve İtalyanlar, şu an karar günü olan 28 Kasım’a 72 saat kala büyük bir heyecan içinde. Hem rekabet havası hem de BIE Genel Kurulunun Expo 2030'u düzenlemek için hangi şehri seçeceğiyle ilgili konuşmalar doruğa ulaşmış durumda. Resmi olarak dünyanın en büyük fuar organizatörü olan Uluslararası Sergiler Bürosu, geçtiğimiz salı günü X platformundaki hesabından heyecan verici bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, “Expo 2030’a kim ev sahipliği yapacak? BIE, bir hafta içinde 173’üncü Genel Kurulu'nda üye ülkeler arasından Expo 2030’a ev sahipliği yapacak olan ülkeyi seçecek” yazıyordu.

Seçim propagandalarına ara verilemeyen yarışta yol kenarlarında ve caddelerde başta Suudi Arabistan’ın olmak üzere rakiplerin reklamları dönüyor. Bir yandan da kamu diplomasisi olan reklam afişlerine sık sık rastlamak mümkün. Suudi Arabistan’ın kültürel, sosyal ve miras birikimini, geniş topraklarında yer alan tüm güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlenen kültürel ve bilgi içerikli etkinlikler panolarda yer alıyor. Ayrıca, Riyad'ın sergiye ev sahipliği yapma hakkını kazanması durumunda dünyayı neler beklediğinden de bahsediliyor.

Paris'te yaşayan ve çalışan Guyanalı bir Latin Amerika yerlisi olan Endy François, Körfez'e seyahat etmeyi sevdiğini belirterek, “Suudi Arabistan'ın son yıllarda yaşadığı dönüşümü çok duymuştum, ama henüz ziyaret etmemiştim” ifadelerini kullandı. Riyad'ın Expo 2030’a ev sahipliği yapmak için yürüttüğü reklam kampanyasını yakından takip ettiğini belirtti. Suudi Arabistan’ın Paris’te Expo 2030'a ev sahipliği yapma planları hakkında birkaç Suudi ile görüştükten sonra kış tatilini Suudi Arabistan'da geçireceğini ifade etti. François, kazanması halinde Riyad'daki Expo 2030'a ilk katılanlardan biri olmayı umduğunu söyledi.

BIE Genel Sekreteri Dimitri Kerkentzes, Riyad Kraliyet Komisyonu tarafından 6 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ‘Riyad Expo 2030’ kampanyasının kapanış töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suudi Arabistan, Riyad Expo 2030'un ‘Değişim Çağı: Birlikte geleceğe bakıyoruz’ başlıklı ana temasıyla dünyayı yalnızca karşı karşıya oldukları fırsatları ve zorlukları tartışmaya ve paylaşmaya değil, aynı zamanda geleceği etkili bir şekilde planlayarak tahmin etmeye de davet ediyor.”

Suudi Arabistan, seçim yarışı çerçevesinde Paris'te BIE üyesi birçok ülkeden delegenin katıldığı kültürel ve bilgi içerikli etkinlikler düzenliyor. Suudi Arabistan kültürü, 18 Kasım’da muhteşem bir etkinlikle adeta parladı. Riyad Kraliyet Komisyonu'nun Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı ortaklığında düzenlediği etkinliğe BIE üyesi ülkelerin delegelerinden geniş bir katılım gösterildi. Seçkin katılımcılar, Suudi Arabistan'dan gelen mutluluk ve gurur ritimleriyle harmanlanmış keyifli bir kültürel ve sosyal atmosfer yaşadı.

Riyad Kraliyet Komisyonu ayrıca, BIE üyesi ülkelerin delegeleri için Paris'teki Rodin ve Picasso müzelerine ziyaret etkinlikleri düzenledi.

Riyad Kraliyet Komisyonu, Suudi Arabistan’ın modasıyla ilgili olarak ise Paris'te BIE üyesi ülkelerin temsilcilerin yanı sıra çok sayıda alanında uzman ismin katıldığı kültürel bir etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca, Kültür Bakanlığıyla yapılan ortak çalışma ile Riyad Expo 2030 kampanyası çerçevesinde Suudi Arabistan'ın kültürünü ve mirasını teyit eden el yazmaları ve çeşitli eserlerden oluşan bir koleksiyonun sergilendiği bir etkinlik daha düzenledi.

SAHA EXPO'da 1 milyar doların üzerinde anlaşma imzalandı

 

Görgün: Saha Expo’da 10 binin üzerinde iş görüşmesi planladık

 

CNR Expo Fuar Merkezi'nde yangın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK26 Kasım 2023 18:18

    Parayı götürüp bordan boktan  şeylere harcıyorlar.Bunlar kadar salak bir millet yoktur.Gidinde Filistinli kardeşlerimize dünya nın çeşitli yerlerindeki fakir müslüman kardeşlerimize verin.Bu petrolu ALLAH sizlere bağışladığınımı zannediyorsunuz.Bunun bir gün hesabını sizlerden soracaktır.

  • Orada26 Kasım 2023 16:25

    Olimpiyatlar orada