E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinParis'te bir mağazada 10 kişi rehin alındı ---

Paris'te bir mağazada 10 kişi rehin alındı

Paris'te bir mağazada 10 kişi rehin alındı
13 Temmuz 2015 - 11:29 borsagundem.com

Fransa'nın başkentinde silahlı saldırganlar soygun için bir mağazaya girdi

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında silahlı saldırganların bir giyim mağazasında 10 çalışanı rehin aldığını duyurdu. Polis mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinden 18 kişiyi tahliye etti. Soyguncular kayıplara karıştı.
 
Kimliğinin gizli kalması şartıyla konuşan bir polis yetkilisi, "Saat 06:30 sularında silahlı iki ya da üç kişi, soygun için Primark mağazasına girdi" dedi.
 
Güvenlik güçleri, Paris'in kuzey batısında bulunan Villeneuve-la-Garenne bölgesindeki mağazanın etrafını çevirdi. Primark mağazasının bulunduğu Qwartz Alışveriş Merkezi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı. Alışveriş merkezinde saklanan 18 kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiği açıklandı.
 
AFP'nin haberine göre; polis, saldırganların silahlı olduğunu ve çalışanları rehin aldığını doğrulayamıyor. Soyguncuların nerede olduğu da bilinmiyor.
 
NBC televizyonuna konuşan polis sözcüsü Magalie Charbonneau, "Şimdilik rehin krizinden daha çok ters giden bir silahlı soygun gibi görünüyor" dedi.
 
Polisin olaydan mağaza çalışanlarından birinin arkadaşına attığı "İki silahlı adam tarafından rehin alındık" mesajıyla haberi oldu.
 
PARİS'TE KANLI OCAK

 
Yaşanan olay Paris'te ocak ayında art arda yaşanan saldırı ve rehine krizlerini akıllara getirdi. 7 Ocak 2015 tarihinde hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.
 
9 Ocak 2015'te ise Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Cherif ve Said Kouachi Kardeşler'in, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda kapana kıstırılmalarının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşanmıştı. Bu kez de bir koşer marketine giren saldırgan içeridekileri rehin aldı. Bu olayda da 5 rehine yaşamını yitirirken, saldırgan da ölü olarak ele geçirilmişti.
 
Charlie Hebdo baskını sonrasında insan avı başlatan Fransa polisi, saldırıyı düzenleyen Said ve Şerif Kouachi Kardeşler'i öldürdü. Dünya gündemine bomba gibi düşen saldırıyı El Kaide üstlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)