E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParayı veren gümrükten geçiyor---

Parayı veren gümrükten geçiyor

Parayı veren gümrükten geçiyor
21 Aralık 2019 - 17:01 borsagundem.com

İstanbul’daki havalimanlarından yabancı göçmenlerin ülkemize sokulmasını ve bazı şüphelilerin sahte pasaportla Avrupa’ya çıkmasını sağlayan 3'ü polis 4 kişi operasyonla yakalandı.

1 ayda 23 yabancıyı sivil emniyet aracına bindirerek illegal yolla ülkemize soktuğu anlaşılan polislerin, her göçmenden 1000 dolar rüşvet aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda; İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, kaçak göçmenlerin yasadışı yollarla ülkemize girdiği ortaya çıktı.

Yapılan soruşturmada kaçak göçmenlerin, havalimanında görevli polis memurları Aziz K. ve Seyfi D. sayesinde yurda giriş yaptığı tespit edildi. Çalışmalarda, polislerin de bulunduğu şebekenin daha önceden anlaştıkları yabancıları nasıl yurda soktuğu, yapılan teknik takip sonucu ortaya çıkartıldı.

1 AYDA 23 KAÇAK GÖÇMEN

İddiaya göre, Türkiye aktarmalı bilet alan yabancı yolcular, transit bölgede beklerken, şüpheli polisler kaçak göçmenlere ulaştı. Şebekenin anlaştığı bu göçmenlere, illegal olarak giriş-çıkış kaydı yaptırıldı. Şüpheliler sivil polis araçlarına bindirilerek ülkemize sokuldu. Yabancıları polis aracına bindirdiği öne sürülen Aziz K. ve Seyfi D.'nin 1 ayda 23 kaçak göçmeni bu yöntemle yurda soktuğu öğrenildi.

SAHTE PASAPORT İÇİN MÜHÜR VURDU

Polis ekiplerinin çalışmalarının devamında İstanbul Havalimanı pasaport kontrol noktasında görevli polis Memuru Çağrı K.'nin de usulsüzlük yaptığı anlaşıldı. Şüpheli polisin, bazı yabancı uyruklu şahıslara ait pasaportlara, sistem üzerinden “Hayali” giriş kaydı yaptığı belirlendi. Daha sonra ”giriş” yapılan bu pasaportların üzerindeki resimlerin değiştirilerek başka şahıslar için sahte olarak düzenlendiği tespit edildi. Yabancıların bu sahte pasaportlarla Avrupa'ya çıktığı ve pasaportları Ersin A. İsimli bir sivilin temin ettiği de öne sürüldü.

3 ŞUBEDEN ORTAK OPERASYON 

Yapılan araştırmaların ardından Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ve Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü görevlilerince ortak operasyon düzenlendi. Polis memurları Aziz K. (49), Seyfi D. (37) ve Çağrı K. (30) ile giriş kaydı yapılacak pasaportları temin ettiği belirlenen Ersin A. (32) gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 polis tutuklanırken, Ersin A. hakkında adli kontrol hükmü uygulandı. (Sözcü - Habip Atam)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)