E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaParasal genişleme uzak---

Parasal genişleme uzak

Parasal genişleme uzak
29 Nisan 2014 - 12:26 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi,Euro Bölgesi'nde düşük enflasyonun devam edeceğini belirtti

Alman parlamenterlere konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, parasal genişlemenin uzak olduğunu söyledi.

Öte yandan, yetkililerden alınan bilgiye göre Draghi, Merkez Bankası'nın gerektiği taktirde parasal genişleme konusunda harekete geçmeye hazır bulunduğunu da ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası, düşük enflasyonun devam edeceğini öngörüyor. Buna rağmen Draghi, fiyatlarda düşüş tehlikesi beklemediğinin altını çiziyor.

Draghi ayrıca deflasyon riskiyle başa çıkabilmek adına negatif faiz oranlarından parasal genişlemeye kadar daha önce eşi görülmemiş tedbirler de düşündüğünü belirtti. Bölgenin en büyük ekonomisi Almanya, Avrupa Merkez Draghi'nin yetki sınırını aşması tartışmalarının gölgesinde bankanın radikal politikalarının en büyük muhaliflerinden biri.

Londra'daki Berenberg Bank ekonomistlerinden Christian Schulz Draghi'nin açıklamaları ile ilgili, "Tüm bu yorumlar Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın belki de yeterince güçlü olduğuna işaret. Belki de ECB daha fazla aksiyon almadan enflasyon yukarı çekilebilecek." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)