E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParanın tek adresi sürekli yükselen borsalar---

Paranın tek adresi sürekli yükselen borsalar

Paranın tek adresi sürekli yükselen borsalar
22 Ocak 2020 - 09:17 borsagundem.com

Boğa piyasasının hızlandığı şu günlerde para tutmak oldukça tehlikeli. Borsa sürekli yükselirken yatırım aracı olarak kullanılmayan para değersizleşebilir.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HANERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük koruma fonu Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio’nun ifadelerine göre boğa piyasası bu derece artmışken hâlâ bazı yatırımcıların “paraya sahip olan kral olur“ fikirleri varsa tekrar düşünmeleri gerekiyor. Çünkü para çöpe dönüşüyor.

Dalio’ya göre yatırımcılar yükselen ekonomide yatırım yapmaya devam ederek paralarını güvencede tutabilirler.

Dalio 2018 yılı Dünya ekonomik forumunda da “eğer borsalar yükselişe geçerse para tutanların kendilerini aşırı derecede aptal durumda hissedeceklerini” söylemişti. Fakat daha sonrasında borsalar kısa süreli bir düşüş yaşamış ve yıl yatay bir seyirle kapanmıştı.

Forbes'a göre 18,7 milyar dolar değerindeki yatırımcı var ve bu yatırımcıların çeşitlendirilmiş bir hisse senedi portföyünü koruması gerekiyor. Ray Dalio’ya göre geleneksel olarak %60 hisse senedi ve geri kalanını sabit gelirli varlıklarda tutan bu yatırımcılar çeşitlendirilmiş bir portföy planlaması için ideal bir grup değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şenol23 Ocak 2020 09:33

    Şimdilik satışa geçiliyor. 110 bine düşeceğiz düştüğü yerde para tekrar borsaya girecektir

  • BİR DOST22 Ocak 2020 16:32

    Borsa milli bir yatırım aracıdır, çakma T.C vatandaşlarının borsanın neden çıktığını anlaması tabiki mümkün değil. Benim bu arkadaşlara önerim evlerini arabalarını satıp mensubu oldukları ülkenin parası olan dolar almalarıdır. Y.T.D

  • Okie Dokie22 Ocak 2020 12:22

    Paranın tek adresi güvenli liman İsrail şekelidir.

  • Okie Dokie23 Ocak 2020 11:41

    Ayar oluyorsan oto sanayiye gel ayar yaparız sana gardaş

  • ncndkkd23 Ocak 2020 10:27

    sana çok ayar oluyom. siktir git israile.

  • mustafa22 Ocak 2020 12:01

    niye çıltığınıda anlayan yokta aman uzak durun elinize bi veriler 3 sene 5 sene çıkartamazsanız kitlenir kalırsınız.Batık ekonomide bu çıkışı anlayan bilen de yok zaten değeri 85 bin geldiği yer 125 bin

  • Tam komedi 22 Ocak 2020 10:21

    Gel gel yapıyorlar ama hâlâ tık yok ! Niye ? Fakir de zaten para bitti , zengin de paraları yurtdışına götürdü ! Suriyeli boğazını zor doyuruyor borsayı ne yapsın !!! Milli para yerine dolar alan , bist 'e değil dow endeksine yatırım yapıyor . Not : Borsa alıcı var diye yükselemiyor satıcı olmadığı için yükseliyor !!!!!

  • aaa22 Ocak 2020 09:36

    Ne anasının gözü o yatırımcılar paraı yaktırır mı :)