E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParalı Rus askerleri Libya'dan tahliye mi ediliyor---

Paralı Rus askerleri Libya'dan tahliye mi ediliyor

Paralı Rus askerleri Libya'dan tahliye mi ediliyor
27 Mayıs 2020 - 07:38 borsagundem.com

UMH Ordusu, Hafter için savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı askerlerin tahliye edilmesi için Beni Velid havalimanına 15 askeri kargo uçağının indiğini açıkladı

Libya’ya paralı Rus askerlerinin tahliyesi için ardı ardına kargo uçakları indirildiği bildiriliyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ordusu, Halife Hafter için savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı askerlerin Trablus’un güneyinden tahliye edilmesi için Beni Velid havalimanına 15 askeri kargo uçağının indiğini açıkladı.

Trablus’un batısında yer alan Al Watiya Askeri Üssü’nü Halife Hafter güçlerinden temizleyen ve ardından Trablus’un güneyindeki Tarhuna’yu kuşatan Libya Ordusu’nun ilerleyişi, dengeleri değiştirdi. Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Trablus’un güneydoğusundaki Beni Velid havalimanından kalkan iki askeri kargo uçağının, “Rus özel güvenlik şirketi Wagner’e mensup 1500-1600 kadar paralı askeri bilinmeyen bir noktaya tahliye ettiğini” gözlemlediklerini açıkladı.

15 uçak geldi

Kununu, paralı askerler ve beraberlerindeki silah, cephane ve mühimmatın tahliyesi için Trablus’un güneydoğusundaki Beni Velid kenti havalimanına 24 saatte 15 uçak geldiğini öne sürdü. Çekilen paralı askerlere 4 Rus yapımı Pantsir hava savunma sisteminin eşlik ettiğini kaydeden Kununu,
BM Libya Özel Destek Misyonu’na, konunun araştırılması çağrısı yaptı.

Öte yandan UMH birlikleri, Trablus’un güneyindeki Hamza, Yermuk, es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bölgeyi kontrol altına aldı. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)