E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaParalar Türkiye'ye mi akıyor?---

Paralar Türkiye'ye mi akıyor?

Paralar Türkiye'ye mi akıyor?
18 Mart 2014 - 13:46 borsagundem.com

Yatırımcıların Rusya'nın Kırım'ı ilhakının sonuçlarına dair endişeleri, Türkiye'yi yatırımcıların gözünde daha iyi konumlandırdı

Bazı yatırımcılar, Rusya'nın Kırım'ı ilhakının etkilerine ilişkin endişeleri, eylemler ve yolsuzluk soruşturmaların etkisiyle siyasi risk priminin yüksek olduğu Türkiye'yi yatırımcıların gözünde daha iyi bir seçenek bir hâline getirdi.

Frankfurt'taki Deka Investment GmbH'nin gelişen piyasa varlıkları yöneticilerinden Peter Schottmueller, Rus hisselerinde kısa, Türkiye'dekiler içinse uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu. EPFR Global'ın verilerine göre yabancılar geçtiğimiz ay Rus hisselerinden 216 milyon dolarlık çıkış yaptı. 

Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmaya karar vermesinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Karadeniz yarımadasını ilhak etmesi için yolu açması, yatırımcıları Rus varlıklarında satışa geçirdi. ABD ve Avrupa Birliği dün bazı kişilere yaptırım uyguladı. Soğuk Savaş'tan bu yana Rusya ve Batı arasında yaşanan en büyük kriz, ilgiyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde yolsuzlukluk soruşturmalarını "kendisine karşı bir darbe" olarak adlandırma çabalarından uzaklaştırdı. 

Bloomberg'e konuşan Londra'daki BNP Paribas Investment Partners'ın gelişen piyasalar kurumsal portföy yöneticilerinden Velihan Erdoğdu, "Bazı yatırımcılar Rus finansalları ve kurumsallarından Türk varlıklarına kaydı. Türkiye'de yaklaşan seçimlerden kaynaklanan siyasi gürültü göz önünde bulundurulduğunda, Latin Amerika ve Asya varlıkları da Rusya'dan fon çıkışlarından yararlandı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)