E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPara uzmanından piyasa düşerken nakitte olun tavsiyesi---

Para uzmanından piyasa düşerken nakitte olun tavsiyesi

Para uzmanından piyasa düşerken nakitte olun tavsiyesi
06 Mart 2021 - 18:43 borsagundem.com

Para uzmanından piyasa inerken nakitte olun tavsiyesi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çılgın Para programıyla ünlenen Jim Cramer ABD tahvil piyasası kaynaklı satışın bitmediğini tahmin ederken yatırımcıları uyardı: "Bir sonraki düşüşe hazırlanmak için nakit pozisyonu oluşturun."

CNBC'den Jim Cramer, Şubat ayı istihdam raporunun daha fazla Amerikalı'nın işe alındığını gösterdiğini, ancak Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltmesini tetiklemeye yetmeyeceğini söyledi.

"Çılgın Para" sunucusu, piyasanın toparlanarak haftayı yüksek bir notla bitirmesinin ardından, "Güçlü, ancak çok güçlü olmayan bir istihdam rakamı, bu çılgın pazarın bugün ihtiyaç duyduğu şeydi" dedi.

Cramer, tahvil piyasasında satışın bitmediğini tahmin ediyor, ancak yatırımcıların piyasanın bir sonraki büyük düşüşü yaşadığında dipten almaya hazır olabileceğini söyledi. Cramer, Cuma günü Çalışma Bakanlığı'ndan gelen iş raporunun piyasaları en azından ara dönem için tatmin edeceğini söyledi.

ABD ekonomisi geçen ay 379.000 iş ekledi ve işsizlik oranı yavaşladı, hisse senetleri günün en düşük seviyesinden sıçradı ve haftayı yüksek bir notla sonlandırmak için üç günlük zorlu bir işlem dönemi yaşadı. Ekonomistler, iş piyasasının Şubat ayında 210.000 büyüyeceğini tahmin etmişlerdi.

Piyasa kapanışından sonra Cramer, "Güçlü, ancak çok güçlü olmayan bir istihdam rakamı, bu çılgın piyasanın bugün ihtiyaç duyduğu şeydi, ancak Wall Street'in bunu anlaması yarım gün sürdü" dedi. Ana borsa endekslerinin tümü, sabah kırmızı renkte işlem gördükten sonra kapanışta yaklaşık % 2 yükseldi. Dow Jones Industrial Average 572 puan veya % 1.85 yükselerek 31.496.30'da kapanırken dalgalı bir haftadan sonra % 1.82 yükseldi. S&P 500 Cuma günü% 1,95 artışla 3.841,94'e yükseldi ve yine haftayı pozitif bölgede tamamladı.

Perşembe gününü eksi kapatan Nasdaq Bileşik Cuma günü % 1.55'lik bir sıçrayışla 12.920.15'e yükseldi. Teknoloji ağırlıklı endeks, büyüme hisselerinin satılmasıyla haftayı % 2,06 düşüşle tamamladı.

Cramer, ABD geçen yılın koronavirüs kaynaklı işyeri kapanma ve kısıtlamalarından kurtulmaya devam ederken, Şubat ayı çalışma raporunun, Federal Rezerv'i, ekonomi büyüdükçe enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltmeye zorlamak için yeterli olmadığını söyledi.

Uzman, "Aşının yaygınlaştırılması ve iş yerlerinin yeniden açılması sayesinde çok daha fazla insan işe alındı, ancak Fed'in faiz oranlarını yükseltmek zorunda hissettiği kadar çok değil ve bazıları gerçekten geride kalıyor" dedi.

Wall Street, yükselişin devam edip etmeyeceğini veya hisse senetlerindeki düşüş trendinin devam edip etmeyeceğini görmek için beklemede. Cramer, tahvil piyasasının hala kontrol altında olduğunu, ancak yatırımcıların yükselen tahvil getirileri istikrar kazanana kadar yüksek büyüme oranlı hisse senetlerinden değere ve döngüsel isimlere dönmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Daha uzun vadeli Hazine tahvilleri, borç verme faizleri için bir engeldir. Daha yüksek oranlar, döngüsel hisse senetlerini daha çekici hale getirerek, yatırımcıların daha riskli varlıklar için iştahlarını azaltmalarına yol açar diyen Cramer şöyle konuştu:

"Tahvil zorbalarının geri döneceğine bahse girerim, bu nedenle, portföyünüzü hafifletebilmek için fırsatları kullanın.  Bu şekilde, dün öğleden sonra yaşadığımız gibi sert hareketin olduğu bir sonraki döngüde gerçek şirketlere yatırım yapacak biraz paran olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN07 Mart 2021 19:15

    senin tüyona ne gerek var.bizde batık, bilancosu sıkıntılı ve zararda hisse senetlerine gireceksin ucuz iken 66 kat para yapıp çıkacaksın.sağlam hisse senetleri pek para kazandırmadı.

  • Can07 Mart 2021 16:02

    Bir varmış Bir yokmuş;Ayılarla boğalar bir olmuş,hepsi satıp malsiz kalmış,bu sefer ky.korkmayinca kriz söylemleri başlatmışlar.Olmaz olamaz ky.korkmamalı.düzeltme yaptıkça mal kaptirdilar beter olsunlar..eski katliamları yapamıyorlar imkb.de..

  • Kürşad07 Mart 2021 18:41

    Tebrikler selamlar can kardeş, ülke ekonomisini yine ülkenin yerli tasarrufları borsaya gelerek kurtaracaktır, yeterki düzenleyici denetleyici kurumlar makamlar buna istekli olup gerekli ortamı sağlasınlar.

  • rıza07 Mart 2021 10:49

    ABD 10 Yıllıklar 1.80 sonra 2.00 sonra 2.5 olacak

  • yunus07 Mart 2021 09:43

    borsa yukarı çıkmakta zorlanıyor,çıkamayan borsa düşer.,,,,mart ayı dert ayıdır,unutmayalım.

  • Yslçi07 Mart 2021 11:18

    ABD bin %2 çıktıgı yerde biz pazartesi ne olur

  • Gandalf07 Mart 2021 09:16

    Herkesin nakitte kalma ihtimali varmı acaba.Bunun haber değeri yok.Kriz söylemleri bunlar.Heryer kriz tahmincileri dolmuş.Falcilarin yerini bunlar aldı.Para ABD ye geri dönüyormuş, tahvil faizleri artıyormus.Milleti korkutmaktan başka işleri yok.

  • Uzmanmış07 Mart 2021 07:19

    Hele şükür yawww biz de diyoruz ki neden kazanamyırouz demek ki düşüşe nakittte girmiyoruz o yüzden....bakalım bir de düşüşe nakitte girelim bakalım uzman arkadaşı dinleyelim...allah allah ne akıllı adamlar var yaww adam uzman uzman la uzman boru mu bu🤪🤪🤪🤪adam biliiiii

  • Okuyucu07 Mart 2021 00:48

    Borsa düşmüyor ki!

  • ZELİHA KARAKAŞLI06 Mart 2021 23:27

    Bu ortamda borsa girmek kadar aptal bir şey loktur.Dow, japon borsası , Dax tüm borsalar 30 yıllık rekor kırdılar.dikkatli olun ve altında kalın derim.

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Mart 2021 19:17

    benim maliyet 330 TL den bekliyorum.bu aydan itibaren altın bakın görün kaç TL olacak.

  • Vatandaş 07 Mart 2021 17:07

    Altında kalanlar yaklaşık 6 aydır kan ağlıyor, sen bekle zelihacım, ben 4 ay önce 480-460 aralığında satmıştım, 400 tl lerden tekrar almaya başladım, önemli olan doğru zamanda doğru limanda olabilmek, bunu başaranlar çok kazanıyor. Çok şükür bizde yılın ilk 6 ayında altından vurduk voleyi, aşı haberi gelmeye başlayınca vedalaştım.

  • Ckc07 Mart 2021 15:30

    Sen devam et guzu m. Altını 520 den aldın yanına adam arıyorsun degilmi kerata...bekle

  • Deniz07 Mart 2021 01:31

    Neyin altında kalalım.

  • Erkam 06 Mart 2021 23:24

    Ters algı, demekki borsa coşacak

  • Dobra06 Mart 2021 19:28

    Ancak aptalları kandırabilirsiniz.amerika hiç bir veriyi doğru söylemez 14 yıldır takip ederim.yatırımcıları nasıl ters köşe yapacaksa veriler o yönde gelir.finans piyasaları yönünden en dürüst açıklamalar avrupa ülkelerinden gelir.amerika dürüst değil.bizim verilere zaten söyleyecek söz yok bimden a101 den toplanan veriler.

  • Hehe06 Mart 2021 19:26

    Yavv beee deme biz niye dusunemedik acaba bizde mi sorun var