E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPara kazanmayı bıraktı kendini doğaya verdi---

Para kazanmayı bıraktı kendini doğaya verdi

Para kazanmayı bıraktı kendini doğaya verdi
16 Nisan 2015 - 08:20 borsagundem.com

Hedge fon yöneticisiyken birdenbire karar değiştirerek işini bıraktı ve kendine zaman ayırmaya başladı

New York'ta hedge fon yöneticiliği yapan bir isim, para kazanmaya odaklanmaktan hayatın anlamını kaçırdığı gerekçesiyle işini bırakıp kendini doğaya verdi. 

New York bölgesinde finans sektöründe çalışan 25 yaşındaki Asya asıllı Forrest Xiao, işyeri AQR Capital Management'taki iş arkadaşlarına, veda mektubunda "Para kazanma konusunda her geçen gün biraz daha obsesif hale gelmiştim. Parayı artık kendimin bir ölçütü olarak kabul eder hale gelmiştim" dedi. 

Xiao, "Bir zamanlar hayatımın anlamı olan şeyleri kaybettiğimden endişe eder hale geldim. Bir zamanlar dünyaya anlamlı bir şekilde katkı sağlamak isterdim' diye devam etti. 

Xiao şu anda işinden istifa etmesinin ardından dünyayı dolaşıyor. 

İlk olarak Malezya'da meditasyon eğitimine giden eski finansçı, Bangkok ve Tayland'da sokak yemekleriyle karnını doyurdu. Sonrasında da Singapur açıklarındaki bir Malezya adası olan Tioman'daki el değmemiş ormanları keşfe çıktı. 

CNBC'ye konuşan eski finansçı, "Seyahatimin ilk ayında inanılmaz deneyimler yaşadım" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ak Sakallı Dede16 Nisan 2015 10:32

    Hah buyur bakalım, ikinci ferrarisini satan dallama vakası.Ya kardeşim bu insanlar ceplerinde 5 kuruş olmadan mı bırakıyorlar.Parayı balyalamış adamlar, bankada milyonlarca dolar varsa ben de işi gücü bırakır kendimi doğaya börtü böceğe veririm.Boğazına kadar borç içindeyken, 3 kuruş maaşa talim ederken, en az 5 yılın gelirini daha şimiden kredilerle borçlanmışsan, bırak da göreyim ben seni.Her şey boşmuş,günü kaçırmışmış,hayatı ıskalamışmış, la biz çoluk çocuğumuzla ilgilenemiyoruz, 24 st kafada binbir plan, endişe,gelecek korkusu,huzursuzluk varken, hayattan soğumuşken, tatilmiş, seyahatmiş, meditasyonmuş, pehhh...Biz bu ülkede gerçek huzuru ve seyahati ancak dört kollunun içinde tadarız.

  • adem garip16 Nisan 2015 10:09

    Bedava mı goturmuşler tatile.

  • herşeyi bilen adam16 Nisan 2015 09:52

    daha 25 yaşında sanki 25 yıldır fon yöneticiliği yapmış ve ayrılmış. dünkü bebe. medyanın işi gücü yok bunları haber yapıyor, borsa gundem siz dahil

  • ky16 Nisan 2015 08:58

    çok doğru yapmış, aynı fikirdeyim ..