E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa'yı Irak'ta 10 bin personel koruyacak---

Papa'yı Irak'ta 10 bin personel koruyacak

Papa'yı Irak'ta 10 bin personel koruyacak
01 Mart 2021 - 15:04 borsagundem.com

Irak’ta zaman zaman füze saldırıları meydana gelmesine ve yeni tip Kovid-19 salgınının daha da artmasına rağmen, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus son anda herhangi bir acil durum olmadıkça 4 günlük Irak ziyaretinde kararlı.

Vatikan’daki üç kaynağa göre Papa, endişeli yardımcılarından bazılarını, yolculuğun riske değeceğine ve her durumda kararını verdiğine ikna etti.

Papa’nın 5-8 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşecek Irak ziyareti, Tayland ve Japonya’yı ziyaret ettiği Kasım 2019’dan bu yana ilk olacak. Salgın nedeniyle 2020’de yapması planlanan dört gezisi iptal edildi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla Reuters’a konuşan Vatikan piskoposlarından biri, “Papa Irak’taki insanlarla gerçekten iletişim kurma ihtiyacı duyuyor” dedi.

Vatikan yetkilileri ve yerel kiliselerdeki din adamları, Irak güçlerinin Papa ve çevresi için yeterli güvenliği sağlama becerisinden memnun olduklarını söyledi.

Kuzey Irak’taki Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Bashar Warda, yakın tarihte yaptığı açıklamada gazetecilere şunları söyledi;

“Papa nereye gittiğini biliyor. Savaşlara ve şiddete tanık olmuş bir bölgeye barış mesajı göndermek için kasıtlı olarak geliyor. Yetkililer, Papa'nın güvenliğiyle çok ciddi ilgileniyorlar. Bu amaçla 10 bin güvenlik personeli görevlendirdiler” diye konuştu.

Papa’nın Irak gezisine gölge düşüren koronavirüs de, yüz yüze görüşeceği kişi sayısını ciddi şekilde sınırlayacak.

Papa Franciscus (84), Irak’taki Hıristiyanlar kendisini sadece televizyonda görecek olsa da ziyaretin önemli olduğunu söyledi.

İtalya ekonomisi çöktü

Barcelona'nın eski başkanı gözaltında

Ermenistan'da sular durulmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)