E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa'dan silah ticaretine sert tepki---

Papa'dan silah ticaretine sert tepki

Papa'dan silah ticaretine sert tepki
08 Aralık 2016 - 03:19 borsagundem.com

Papa Franciscus, 'savaşa hayır' sloganının ciddiye alınmadığını, 3. dünya savaşının yaşandığını belirterek, "Avrupa silah satıyor. Silah satmak servet edinmenin en kolay yolu. Ancak bedeli kan. Avrupa bunu seslendirecek lidere muhtaç" dedi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, savaşan ülkelere silah satışına sert çıktı ve Avrupa'da lider eksikliğinin söz konusu olduğunu, kıtanın önde gidecek liderlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Belçika'da yayımlanan haftalık Katolik Tertio dergisine konuşan Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, "Savaşa hayır" sloganının ciddiye alınmadığını söyledi. "Savaştayız. Üçüncü dünya savaşı yaşanıyor" ifadesini kullanan Papa, Ukrayna, Ortadoğu, Afrika ve Yemen'de yaşananlara dikkati çekti.

"Savaşa hayır" denildiğini ancak bunun gereğinin yapılmadığını belirten Papa, "Silah üretiyor ve satıyoruz; savaşmakta olanlara satıyoruz. Silah üreticileri bunları birbirleriyle savaşta olanlara satıyor" diye konuştu.

Bir devletin hesaplarının iyi durumda olmadığını gördüğünde, bütçesini dengelemek için savaş açtığına dair bir ekonomi teorisi olduğunu kaydeden Papa, "Yani bu, (savaş açmak) servet üretmenin en kolay yollarından biri. Bunun bedeli ise kesinlikle çok yüksekti. O bedel, kandır. 'Savaşa hayır' Avrupa'nın içtenlikle söylediği bir şeydi. Sanırım, (eski Fransa Başbakanı Robert) Schuman, (İtalya'nın ilk başbakanı Alcide) De Gasperi, (eski Batı Almanya Başbakanı Konrad) Adenauer samimiyetle bunu söylediler. Ama sonrasında...Günümüzde lider eksikliği var; Avrupa liderlere, önde gidecek liderlere muhtaç." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)