E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü---

Papa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

Papa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
29 Mayıs 2022 - 13:58 borsagundem.com

Vatikan Büyükelçisi Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna-Rusya arasında köprü olma çabalarını Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus​​​​​​​ tarafından övgüyle karşılandığını duyurdu.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Vatikan’daki Papalık Sarayı'nda dün Papa tarafından kabulüne ilişkin Twitter hesabından yaptığı İngilizce paylaşımda, "Papa Franciscus, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ve Rusya'yı uzlaştırma çabalarını takdirle karşılıyor. Çözümün yolu savaştan değil, diplomasi ve müzakerelerden geçiyor. Ateşkesin sağlanması, masaya oturulması ancak bu sayede mümkün olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmedeki ana konunun Ukrayna-Rusya Savaşı olduğunu belirten Büyükelçi Göktaş, "Papa, çatışmanın başlangıcından beri her iki tarafla da temas halinde bulunan ve barış için uğraşan Türkiye'ye müteşekkir olduğunu söyledi." ifadesine yer verdi.

Büyükelçi Göktaş, Türkiye'nin bölgedeki insani yardım faaliyetlerine de değindiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Kabul sırasında, (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile defalarca görüşen Cumhurbaşkanımızın tarafları uzlaştırma çabalarının halen devam ettiğine dikkati çekerek Türkiye'nin, diplomatik girişimleri ve insani yardımları hakkında Papa'yı bilgilendirme imkanı da buldum."

"Barışın tesisine yönelik tüm çabaları takdirle karşılıyoruz"
Büyükelçi Göktaş, "Türkiye olarak temennimiz, daha fazla kan dökülmeden kalıcı bir ateşkes sağlanarak tarafların müzakere masasına oturmalarıdır. Savaşın uzamasının herkes için yıkıcı sonuçlara yol açmasından endişe ediyoruz. Barışın tesisine yönelik tüm çabaları takdirle karşılıyoruz. Bu çerçevede, Papa'nın taraflara yaptığı barış çağrıları Türkiye tarafından da önemsenmektedir." ifadelerini kullandı.

Vatikan Büyükelçisi Göktaş, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüşmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın tarafları uzlaştırmaya yönelik girişimlerini yakinen takip eden Papa'nın da ülkemizle aynı hassasiyetleri paylaştığını müşahede etmekten büyük mutluluk duydum." değerlendirmesini yaptı.

Vatikan’da baş başa görüştüğü Papa Franciscus'a, Türkiye’nin terörle mücadelesini ve bu konuda diğer ülkelerden beklentilerini aktarma fırsatı bulduğunu belirten Göktaş, şöyle devam etti:

"Görüşmede Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için yıllardır terör örgütleriyle mücadele ettiğini, müttefiklerimizin de aynı kararlılığı göstermelerini beklediğimizi anlattım. Vatikan gibi Türkiye olarak bizler de savaşların ve insani dramların son bulmasını arzuluyoruz."

Vatikan tarafından gelen talep üzerine gerçekleşen kabulün 25 dakika sürdüğü öğrenildi.

Erdoğan: Bölgemizde yeni bir sayfa zamanı

 

Büyükelçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu

 

Ukrayna, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Mayıs 2022 05:55

    Ya kılıçtaroğlunu övse idi ? :d düşünemiyorum  : ))

  • mali29 Mayıs 2022 23:27

    Bismillah Papa Müslüman mı oluyor!

  • haydar emmi29 Mayıs 2022 20:35

    papa işine baksın.kiliselerdeki inelerle uğraşsın...çocuk tacizcileri ile uğraşsın.

  • Veli Sokuş29 Mayıs 2022 22:11

    sen de badelenmene bak

  • Ahmet Özbir29 Mayıs 2022 17:58

    reisin dostu papa ile putin

  • haydar emmi29 Mayıs 2022 20:35

    senin dostunda pkk ve hdp

  • xyz29 Mayıs 2022 20:24

    AMAD kafayı mì yedin sesenin ağzìn ne der. Rus dan dost olmaz it derisinden post olmaz. Dostu Papa olanın işi yaya olur.

  • Ali Taş29 Mayıs 2022 16:37

    Zulüm 1453 te başladı diyen itler 569 yıldır buradayız Dedelerinizden aldık Elhamdülillah

  • Ali Taş29 Mayıs 2022 20:52

    Xyz senin gibi korkakların sayesinde yaşıyoruz öyle mi.Akm nin duvarının bir tarafına aponun posterini bir tarafınada Atanın posterini asmıştınız hani Şimdi senin tayfa Atatürk yaşasaydı pkk ile işbirliği yapardı diyececek kadar kafaları uçurmuş Kızıl kavukları bende severim lakin biz sovyet olmadık ve onları çıkardık Sağolsun Ruslar o kızıl kapaklar sayesinde onca silahı bize gönderdi Belki kendi menfaatleri içindi ama o silahlarla yunana karşı durduk Şimdi sizin zibidilerde ihaya sihaya karşı oldular nerden nereyee görüyormusun Rabbim Atatürkten razı olsun varsa günahları afolsun Yalnız soytarıdan Atatürkçü olmaz

  • xyz29 Mayıs 2022 17:20

    Ali Taş; raconda Osman bey Burak Özçivit'i geçtin. Allah'tan ülkede senin gibiler azınlıkta. Yoksa Papa çoktan Istanbul'a haçlı bayrağını dikmişti. Şunu bil sen ve senin gibiler keşke Yunan kazansaydı diyenlerdensiniz. Biz ise kalpaklı kuvayi milliyeciyiz.

  • E.g.29 Mayıs 2022 15:21

    RUSYA UKRAYNA SAVAŞI DURSUN/BİTSİN AYÇİÇEK YAĞLARI GELSİN ZEYTİN YAĞLARI GİTSİN ÜLKELER SINIRLARINA GÜVENLİK BAHANESİ İLE DUVARLAR ÖRMESELER DÜNYAMIZ NE GÜZEL BIR GEZEGEN OLURDU

  • xyz29 Mayıs 2022 15:07

    Papa; Allahtan millet ittifakìndan bir lidere övgü düzmüyor. Yoksa millet ittifakı liderlerlerine atılan iftiralar ne olurdu. Kendilerine gelince kulagın üzerine yatarlar.

  • Bik29 Mayıs 2022 14:45

    Katolik kiliselerinin tarihi skandallarla dolu. Papazların cinsel tacizleri ve çocukları cinsel istismarları büyük boyutlara ulaşmıştır.

  • xyz29 Mayıs 2022 16:57

    Tek katolik kilisesindemi var. Türkiyedeki tarikat yurtlarında ne olaylar yaşanıyor. Bazıları basına yansıyor. Bazılarıda içinde hallediliyor. Pislik her yerde var. Kutsallarımızı bile edepsizliklerine alet ediyorlar.

  • Bir dost29 Mayıs 2022 15:24

    Bir tek orda var degil mi , onlarin disindakiler sutten cikmis ak kasik mi? , bu lanet den dolayi gazaba ugramis kavim varken ve dunyanin her tarafinda bu lanet olurken , hic bir idam gerceklestirilemiyor temizlenemiyor, ortaya cikarsa el cektir , ortaya cikmazsa lanete devam.