E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPanik Credit Suisse'e sıçradı---

Panik Credit Suisse'e sıçradı

Panik Credit Suisse'e sıçradı
16 Mart 2023 - 09:12 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Global piyasalar, SVB’den sonra Credit Suisse tarafından meşgul ediyor. Özellikle, Credit Suisse’nin en büyük ortaklarından Suudi National Bank’ın destek vermeyeceğini açıklaması da risk iştahını düşürdü. Eurusd paritesinde %2 civarında ve tahvil getirilerinde düşüşler görüldü.

ABD endeksi karma bir görünümle günü tamamladı. Nasdaq endeksi %0,05 yükselirken Dow Jones ve S&P500 endeksi %0,80 civarında düştü. ABD vadelileri ise %0,50 varan yükselişle işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %4,70’e varan düşüşle günü sonlandırdı. Bankacılık tarafında görülen satışlar genele yayıldı. Credit Suisse %24 düşüş kaydetti.

Asya endeksleri %1,5’e varan değer kaybıyla işlem görüyor.

BIST100 Endeksi dünü 85.75 (% 1.65) puanlık düşüş ile 5.121 seviyesinden ve 76.056 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da genel yaygın bir düşüşten söz etmek mümkün. Ancak bankacılık hisselerinde daha kontrollü ve sınırlı bir geri çekilmeden söz etmek mümkün. Hisse bazlı hareketlilik yine zayıftı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürmekle birlikte güç kazanmış görülmüyor.

Bugün ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvurularını ve AMB’nin faiz kararını takip edeceğiz. AMB’nin 50 baz puanlık bir faiz artışı bekleniyordu ancak son gelişmelerden sonra bu 25 baz puana düştü. İçeride ise Menkul kıymet istatistikleri günemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde zayıf bir açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatlarında Credit Suisse'e destek sözü ile toparlanma

 

JPMorgan: Fed'in acil kredi programı likidite krizini hafifletebilir

 

Günün önemli şirket haberleri 16/03/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Mart 2023 10:12

    Bu bankaladaki sıkıntılar aylar önce den söylenip duruyor idi yakında batarmaz ise ben bu işi bilmiyorum.