E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPandora Belgeleri yargıya taşındı---

Pandora Belgeleri yargıya taşındı

Pandora Belgeleri yargıya taşındı
11 Ekim 2021 - 11:06 borsagundem.com

Şili yargısı, Pandora Belgeleri'nin yayınlanmasının ardından vergi cennetlerindeki yatırımları ifşa olan Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında soruşturma başlattı.

Pandora Belgeleri'nin başlattığı infial devam ederken Şili'de Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, avukat Luis Rendon'un Sebastian Pinera'ya dönük şikayeti dikkate alınarak davanın açılmasına karar kılındığı belirtildi.

Geçen hafta Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Pinera da dahil olmak üzere 300'den fazla siyasetçinin denizaşırı faaliyetlerini ifşa eden 11.9 milyondan fazla finansal kaydın yer aldığı Pandora Belgeleri'ni açıklamıştı.

Pandora Belgeleri'nde ABD de bir 'vergi cenneti' olarak tanımlanıyor. Belgelerde, ülkenin en zengin şahsiyetleri arasında olan Pinera'nın Britanya Virjin Adaları'ndaki offshore şirketler üzerinden bir aile dostuyla ortak işlettiği Dominga madencilik projesiyle ilgili işlemler yaptığı öne sürülmüştü.

Belgeler, sözgelimi madenin 2011 yılında satılmasıyla gelen paranın ve ülkenin kuzeyinde bulunan doğa koruma alanındaki bölgenin vergi beyanının yapılmadığını belirtiyor.

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Lübnan'da petrol tesisinde yangın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Ekim 2021 11:21

    Pandora'nın kutusu açıldığına göre, vergi kaçakçısı şirketler hakkında inceleme başlatılıp cezaları kesilmeli.