E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandeminin 150. gününde en güçlü ve en zayıf hisseler---

Pandeminin 150. gününde en güçlü ve en zayıf hisseler

Pandeminin 150. gününde en güçlü ve en zayıf hisseler
11 Ağustos 2020 - 13:56 borsagundem.com

Geçtiğimiz cuma tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün pandemi olarak ilan edilmesi üzerinden 150 günüydü. Bu süreç içerisinde en fazla değer kazanan hisse ise korona virüs aşısı için araştırmalar yürüten ilaç şirketi Moderna oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün korona virüs salgınını pandemi ilan etmesinin üzerinden cuma günü itibariyle 150 gün geçti. Bu periyot içerisinde Wall Street görülmemiş volatilite değişimlerine maruz kaldı ve hisse senetleri için bu durum hisse senetlerinin ciddi değer kayıplar ya da pandemiye uyumlu şirketler için hızlı yükselişler olarak kendini gösterdi.

Wall Street’te S&P 500 endeksi pandemi ilanından bu yana %16,3 oranında yükseldi. Aynı dönemde Dow Jones Endüstriyel Endeksi’ndeki yükseliş %9,7 oranında kaydedildi. Nasdaq endeksindeki yükselişse teknoloji hisselerinin önderliğinde %33,1’i buldu.

Teknoloji sektörünün liderliği devam ediyor

17 Haziran tarihinde pandeminin ilk 100 günü bittiğinde S&P 500 sektörleri arasında bilgi teknolojileri sektörü en güçlü performansı gösteren hisse grubu olarak dikkat çekiyordu. Petrol fiyatlarındaki ani değişimler nedeniyle zor durumda kalan enerji sektörü ise en kötü performans gösteren sektör konumundaydı.

150. gününün ardındansa bilgi teknolojileri sektörü pandemi ilanından bu yana %30,2 değer kazanarak S&P 500 endeksinin en çok kazandıran hisse grubunu oluşturdu. Aynı dönem içerisinde kamu harcamaları sektörü ise %3,3 değer kaybıyla en çok kaybettiren hisse grubu oldu.

Bilgi teknolojileri sektörü pandemi boyunca ve hatta 2020 boyunca en güçlü sektör olsa da tüketici hizmetleri sektörü bu yarışın yakından takipçisi olarak ikinci sırada geliyor. Tüketici hizmetleri sektörü içerisinde pandemi süreci boyunca %67 değer kazanan Amazon’un da bulunduğunun altını çizmek gerekiyor.

150 günün kazananları ve kaybedenleri

Pandemi ilanı süresince korona virüs aşısı araştırmaları nedeniyle ilaç şirketleri de değerini arttıran sektörlerden birisi oldu. S&P 500 endeksinde 150 gün boyunca en fazla değerini arttıran şirket de %90,6 oranında yükselişle ilaç şirketi West Pharmaceutical Services oldu. Nasdaq endeksinde de değerini %231,7 arttıran Moderna aşı çalışmaları sayesinde en fazla büyüyen ilaç şirketi oldu. Dow Jones endeksinde ise Apple %55,8’lik yükselişle liderliği kaptırmadı.

Aynı dönemde en çok değer kaybeden S&P 500 şirketi ise %50,1 değer kaybeden Fransız güzellik ve kozmetik şirketi Coty oldu. Dow Jones’ta ise %26,4 değer kaybeden Boeing havacılık sektörünün içerisinde bulunduğu korkunç tabloyu anlatır nitelikte göründü. Nasdaq’ta ise kötü bilanço rakamlarıyla değerinin %25,9’unu kaybeden Western Digital en zayıf Nasdaq şirketi oldu.

5 dev hisse için balon uyarısı

 

Balon piyasasında yürümenin iki altın kuralı

 

Borsalarda zorlu dönem başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)