E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiPandemide büyümesini artınca Şok'ta hedefler yükseldi---

Pandemide büyümesini artınca Şok'ta hedefler yükseldi

Pandemide büyümesini artınca Şok'ta hedefler yükseldi
18 Ağustos 2020 - 15:12 borsagundem.com

Yatırım Finansman, Şok Marketler için hedef fiyatını 14,95 TL'den 16,00 TL'ye yükseltti, tavsiye 'Endeksin Üzerinde Getiri' oldu.

Yatırım Finansman, Şok Marketler için hedef fiyatını 14,95 TL'den 16,00 TL'ye yükselttirken, tavsiyenin 'Endeksin Üzerinde Getiri' olduğunu belirtti.

Yatırım Finansman'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Organize perakende salgın sırasında büyümesini artırdı

Türkiye’de organize gıda perakendeciliği uzun süredir pazar payı kazanıyordu ve salgın süreci modern kanalın büyümesini artırmış görünüyor. Nielsen’in verilerine göre organize perakende yılın ilk altı ayında geleneksel kanalın yaklaşık 10 puan üzerinde, yıllık bazda yaklaşık %25 büyüdü, Yüksek gıda enflasyonun yanı sıra, ev dışı tüketimin sınırlı kalması ve özellikle mart ayında insanların evlerindeki stokları artırması 1Y20’de gıda perakendeciliği büyümesine yardımcı oldu. Tüketiciler, uygun fiyatlara daha fazla ürün çeşidinin bulunması ve online alışveriş imkanları sebebiyle modern kanalı, geleneksele tercih etmişler gibi görünüyor. Türkiye’de hala modern kanalın payı %50’nin altında bulunuyor ve bu oran benzer ülkelerin gerisinde. İndirim marketleri, özellikle SOKM, yakınlık avantajları sayesinde, bu durumdan en çok yararlanan zincirler oldular.

Operasyonel kaldıraç ve düşük faiz oranları net karı destekliyor

Sok’un net karı bir önceki çeyreğe göre ciddi şekilde artarak 2Ç20’de 50mn TL olarak gerçekleşti. Bunun asıl sebepleri olarak, %31’lik ciro büyümesinin yarattığı operasyonel kaldıraç ve düşen faiz oranları gösterilebilir. Yılın geri kalanı için operasyonlarda bir normalleşme ve faiz oranlarında artışlar beklense de şirketin 2Ç20 sonunda ulaştığı 621mn TL’lik net nakit pozisyonu (vergi ertelemeleri ve kira yükümlülükleri hariç) önümüzdeki dönemde net faiz giderlerini düşürebilir. Biz şirketin yılsonu nakit pozisyonun, operasyonel nakit akışları ve daha düşük faiz ödemeleriyle yılsonunda 832mn TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu durum şirketin gelecekte net karına olumlu katkı yapabilir. Ayrıca, artan kar ile birlikte şirketin 2021’den itibaren nakit temettü dağıtabileceğini tahmin ediyoruz.

Artan risksiz getiri oranına rağmen, hedef fiyatımızı 16,00 TL’ye yükseltiyoruz.

Yılın ilk yarısındaki güçlü ciro büyümesi ve FAVÖK seviyesiyle birlikte, SOKM için beklentilerimizde yukarı yönlü değişiklikler yaptık. Yeni hedef fiyatımız olan 16,00 TL (önceki 14,95 TL), %26’lık artış potansiyeline işaret ediyor. Değerlememiz, indirgenmiş nakit akımları (%70) ve benzer karşılaştırmasının bir birleşimi. Faiz oranlarında yaşanan artışa paralel olarak risksiz getiri oranımızı
%13’ten %14,5’e yükselttik, eğer %13’lük risksiz getiri oranı sabit kalsaydı, hedef fiyatımız yaklaşık %8 daha yüksek olacaktı. SOKM mevcut durumda 7x 2020T FD/düzeltilmiş FAVÖK çarpanıyla, benzerlerine göre %23’lük bir iskontoyla işlem görüyor. Şirketin yurtiçindeki benzerleri BIMAS ve MGROS için bu çarpan sırasıyla 10,6x ve 7,1x seviyesinde. Şirketin mevcut durumda net kar yaratma kapasitesi sınırlı olduğu için, 2020T F/K çarpanı 81,7x gibi yüksek bir seviyede."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 56,25
En Yüksek: 56,35
En Düşük: 56,05
Değişim 0,81 %
FK: 7,51
PD / DD: 1,55
İşlem Hacmi 83.881.770
Toplam Adet: 1.491.953
Ağırlıklı Ort.: 55,84
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)