E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPandemi sürecinde sigara içimi arttı---

Pandemi sürecinde sigara içimi arttı

Pandemi sürecinde sigara içimi arttı
21 Mart 2021 - 11:18 borsagundem.com

Korona ile mücadele her kesimde farklı etkiler yaratırken bir önemli yansıma da sigara tiryakileri ve genel olarak sigara tüketimi oldu. Pandemi dönemindeki karantinalar, artan stress ve zorluklar sigara tüketimini artırdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 salgını sırasında sigara satışlarının artış yaşandı. Zaten var olan bir bağımlılık, karantina, can sıkıntısı, anksiyete ve depresyonun bir kombinasyonu, sağlıksız başa çıkma davranışlarını öne çıkardı. 

Pandemi sırasında tıp uzmanları tarafından sigarayı bırakma programları şiddetle teşvik edilirken, aslında sigarada bir artış olduğu görülüyor. Halen sigara içenlerin % 25'i öncekinden daha fazla sigara içtiğini bildirirken, % 50.9'u pandemiden öncekiyle aynı miktarda sigara içtiğini bildirdi. Sadece %20,2'si sigara kullanımında azalma olduğunu beyan etti.

Sigara içmenin şiddetli Kovid-19 semptomlarının ilerleme riskini iki katına çıkardığı için, aşı için yüksek öncelik olarak sigara içenleri belirlemenin mantıklı olduğu iddia ediliyor. Sonuçta, daha şiddetli Kovid-19 vakaları sadece hastalar ve aileleri için daha fazla ağrı ve ıstıraba neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda hastane kaynaklarını kullanıyor ve sağlık personeli için kronik stres yaratıyor.

Diğerleri, sigara içmenin kişisel bir seçim olduğunu ve insanları aşılama önceliğinde yukarı çekmemesi gerektiğini düşünüyor, ancak nikotin insanlar tarafından bilinen en bağımlılık yapan maddelerden biri.

Pandeminin başlangıcında sigara ve nikotin ile ilgili kafa karıştırıcı veriler vardı. Hatta iki bilimsel makale nikotinin Kovid-19 tedavisi üzerinde faydalı bir etkisi olabileceğini belirtti. Bu makalelerin bulguları sorgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet altuğ22 Mart 2021 23:02

    sigarayı bıraktım herşey mümkün eğer inanırsanız

  • Objektif21 Mart 2021 11:43

    Ben pandemide bıraktım.Çok şükür.İsteyince oluyor.

  • Vedat balci21 Mart 2021 14:59

    24 yıl sigara içen bir kişi olarak günlük bir paket tüketiyorum. Üst düzey sağlıkçı bir dostumun eleştirisi sonrası aynı an alkolden ve sigaradan uzaklaştım. Sigarayı bırakmasını düşünüp de bırakmadığını beyan edenlerin iradesinin zayıf olduğunu söylüyorum. Sağlıklı yaşamayı düşünen bir kişinin ilk işi sigaradan uzak durmalıdır