E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPalet İnşaat da konkordato istedi---

Palet İnşaat da konkordato istedi

Palet İnşaat da konkordato istedi
03 Ekim 2018 - 06:43 borsagundem.com

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nı inşa eden Palet İnşaat konkordato talep etti

Borç ödeme güçlüğü nedeniyle konkordato talep eden şirketlere Palet İnşaat da katıldı. 

Hürriyet'teki habere göre, ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül’ün babasının, iki ortağı ile kurduğu ve Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’nı inşa eden Palet İnşaat, konkordato talep etti. 

Ankara merkezli Palet İnşaat ve Ticaret AŞ ile şirketin yöneticileri Alim Melih Kura, M. Emre Okyar ve K. Faik Okyar konkordato başvurusunu 28 Eylül’de yaptı. Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali sıkıntıya düşmesinin sebeplerine de ayrıntılı olarak yer verildi. Şirket avukatları Güven Şık ve Gökhan Tezcan’ın imzasını taşıyan dilekçeye göre Palet İnşaat kurulduğu günden bu yana onlarca projeye imza attı. Söz konusu projelerin başında ise Atatürk Barajı yer alıyor.

Dava dilekçesinde, şirketin mali sıkıntıya düşmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin neden olduğ bildirildi. Dava dilekçesinde şirketin elindeki projelerin sözleşme büyüklüğünün 660 milyon lira olduğu ifade edildi. 

Palet İnşaat'ın 3 ortağından biri ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ03 Ekim 2018 22:50

    KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM DİYEN YOK HAR VURUP HARMAN SAVURDUM DEMİYOR ZIBARANA KADAR YİYECEGİNE KÖTÜ GÜNLERDE GELEBİLİR DEYİP TEDBİR ALSAYDI HİÇ BİR ŞEY OLMAZDI.

  • Borsacı03 Ekim 2018 12:58

    Yurt içinde borçlular ile alacaklıları netleştirince yine açık var. Parası olanalar paralarını kaçırıyor ve iş daha vahim hale geliyor. Ya devlet borçları üstlenecek ya da yeni dış borç gerekecek. Turizn en kritik alan. Bunun dışında lojistik sektörü masaya yatırılmalı. Perakende lojisyik çok gelişti 4 liralık şeyi ücretsiz eve teslim ediyorlar anacak ticari lojistikde gelişimin alanı var. ABD de ve Avustralya'da kamyonlar daha büyük, demiryolu entegrayonu daha sıkı. Burada şirketler birleşip özellikle kara ulaştırmasında TCDD ile boy ölçüşebilecek firmalar lazım. YAni en az 5bin TIR ı olan yurt içi ve dışı en az 50 lojistik köyü olan şiirketler olur ise enflasyon sorunu çözülür. Ölçek ekonomisi malsef en temel şey. Onu sağladıktan sonra butik işlere girişilebilir.