E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan'da yolcu uçağı düştü---

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'da yolcu uçağı düştü
22 Mayıs 2020 - 13:24 borsagundem.com

Pakistan'ın Karaçi kentinde 107 yolcu ve mürettebatı taşıyan uçak düştü. Karaçi Belediye Başkanı, uçakta bulunan 107 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Uçakta 107 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Karaçi Belediye Başkanı uçakta bulunan 107 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

İlk gelen görüntülerde, uçağın düştüğü noktadan büyük siyah dumanların yükseldiği görülüyor.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na na ait PK-303 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağının Karaçi Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında yerleşim alanına düştüğü gelen bilgiler arasında.

99 YOLCU VE 8 MÜRETTEBAT VARDI

Pakistan Uluslararası Havayolları sözcüsü, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, evlerin üstüne düşen uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğunu belirtti.

Pakistan Karaçi kentine düşen uçakta 107 yolcu bulunurken düştüğü noktada sokakların dar ve nüfusun yoğun olduğu belirtiliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildiği ve kaza dışındaki vakalarda vatandaşların hastanaleri işgal etmemeleri istendi.

Pakistanlı yetkililer, inişten bir dakika önce uçakla iletişimin kesildiğini açıkladı. Kaza sonrası bölgede birçok evin hasar gördüğü belirtiliyor.

Kaza sonrası kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Can kaybının daha fazla olmasından endişe ediliyor.

ÇAVUŞOĞLU'DAN PAKİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kardeş Pakistan’da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendiğini" belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Pakistan vatandaşlarına başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, "Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa22 Mayıs 2020 13:59

    Neden hep yoksul ülkelerin uçakları düşer,uçakların bakımsız ve yöneticilerinin umursamaz olduğu için .Yedek parça sorunu vardır,ama geçiştirilir,günlük bakım yapılmaz ve düşer.