E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan Sri Lankalı fabrika müdürünün öldürülmesine ilişkin 6 kişiyi idam edecek---

Pakistan Sri Lankalı fabrika müdürünün öldürülmesine ilişkin 6 kişiyi idam edecek

Pakistan Sri Lankalı fabrika müdürünün öldürülmesine ilişkin 6 kişiyi idam edecek
18 Nisan 2022 - 22:16 borsagundem.com

Pakistan'da mahkeme, geçen sene 3 Aralık'ta dine saygısızlık ettiği gerekçesiyle Sri Lankalı fabrika müdürü Priyantha Kumara'nın öldürülmesinden suçlu bulduğu 6 kişiye idam cezası verdi

Pakistan Ulusal basınındaki haberlere göre, Sialkot şehrinde mahkeme, Sri Lankalı Kumara'nın ölümüyle ilgili görülen davada kararını verdi.

Mahkeme, Kumara'nın ölümünden suçlu bulduğu 6 kişi hakkında idam cezası verirken, 9 kişiyi ömür boyu, 1 kişiyi 5 yıl, 72 kişiyi 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar, 7 gün içinde temyize başvurma hakkına sahip.

Geçen sene öldürülmüştü

Sri Lankalı fabrika müdürü Kumara, 3 Aralık 2021 Pakistan'ın Sialkot şehrinde İslam dinine saygısızlık ettiği iddiasıyla bir grubun saldırısına uğrayarak öldürülmüş ve cesedi yakılmıştı.

Olay ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulmuştu.

Pakistan'da sivil toplum örgütleri ve dini gruplar olaya tepki göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Nisan 2022 09:27

    ohh ne güzel dünya. hiç sevmediğin biri var. 5 kişi anlaşıp el altından para verip.. yaa x kişisi dine küfretti Allaha küfretti hurraaa saldır üzerine... sonra biri bişe derse, dinimize islama küfür etti bizde gereğini yaptık diye kendine çıkış yolu, çıkış yolu bul... :D  sonra idam idam idam ... senin hukukunçok şahane çalışıyor ise, mükemmel sonuçlara ulaşıyor ise her ceza caydırıcıdır. paran varsa zaten haklı çıkıyorsun. çok parası olan birinin hangi ülkede idam edildiğini gördun ? iranda bile ağır ve çok fazla para ödeyerek canı bağışlananlar var. garibana hep bu idamlar felan.

  • IDAM18 Nisan 2022 22:39

    idam siz adalet adalet degildir