E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivPakdemirli'den 'Volkswagen' açıklaması: Manisa'yı seçti---

Pakdemirli'den 'Volkswagen' açıklaması: Manisa'yı seçti

Pakdemirli'den 'Volkswagen' açıklaması: Manisa'yı seçti
22 Ağustos 2019 - 17:38 borsagundem.com

Kuru üzüm rekolte açıklaması için Manisa’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünya devi otomobil firması Volkswagen’in yatırım için Manisa’yı seçtiğini ifade etti.

Pakdemirli, Manisa’da kuru üzüm rekolte ve fiyatını açıklarken bir yandan imar sorunuyla ilgili gereken desteği vereceklerini diğer yandan da aylardır nereye yapılacağı resmi olarak açıklanmayan ve Alman kaynaklarında Manisa’nın isminin ön plana çıktığı Volkswagen firmasının yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Manisa’da çalışmalara başladığını ifade etti.  

Manisa’nın bir tarım şehri olmasının yanında önemli bir sanayi şehri de olduğuna dikkat çeken Bakan Pakdemirli, “Kendimi Manisa’da evimde hissediyorum. Manisa’da 515 bin hektarda tarım yapılan bir şehir. Manisa sadece tarım değil aynı zamanda bir de sanayi şehri. Sayın Sanayi Bakanımız Mustafa Varank bey beni birkaç ay önce aradı ve dedi ki ‘Manisa’da bir araba fabrikasının yatırım durumu var. Ne dersin, seni de ilgilendiren bir kısmı var. Çünkü araziler bakanlığınızı ilgilendiren kesimler var ve bakanlığınız çok önemli kilit bir noktada. Bu konuda ne yapabiliriz?’ dedi. Ne gerekiyorsa hepsini yap, tüm yetki sende bütün imzaları atabilirsin bakanlığın yerine çünkü Manisa bizim için çok önemli dedim" diyerek isim vermeden dünya devi otomobil firması Volkswagen’in yatırım için Manisa’yı seçtiğini ifade etti. 

Manisa’nın imar sorunuyla ilgili olarak da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talebine cevap veren Pakdemirli şunları söyledi:  

"Sayın başkan mazbatayı alır almaz ilk birkaç haftada bizi ziyarete geldi. İmar konusunda da üzerimize düşen ne varsa, koruma kullanma dengesini koruyacak şekilde imarla ilgili üzerimize düşen her şeyi yaparız. Ben Manisa’dan gittikten sonra Manisa’yı unutanlardan değilim. Manisa benim için çok önemli ve Manisa ile olan bağımı hiçbir zaman koparmayacağım bundan emin olun.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AAA23 Ağustos 2019 14:29

    Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman bakanı degilmi🤔 otomobil ne alaka 🤔

  • ....23 Ağustos 2019 11:24

    1 günlük bile pilot değilim...ormanlar yanarken helikopterlerleyangın söndürmeye çalıştık...ama gece uçamıyor helikopterler...yapılan ihaldede, gece uçucu olmayan araçlar ihaleye katılamaz...nottu düşmeyen ama pilotum diyip thy nin uçaklarını eleştiren ve yangın söndurmeye çağırmayan bir bakan.. sen çağırdında uçaklar mı gelmedi ? fikir mi yürüttün sadece... 1 orman canlısı kurtulsa, 1 ağaç kurtulsa fena mı olurdu ??? hepsi devletin malı, hepsi devletin araç gereci... keyfi adımlar için daha çok orman yandı...birde : helipkoperler uçuş başına devletten para alıyor... 1 günde sönecek yangın ya bilere 5 günde söndürülürse? böyle ihale mi olur? böyle sözleşmemi olur? kınıyorum..utanmadan otomobil fabrikası olaylarına girmiş.işine bak yahu...Kaz dağlarına gitse keşke bu bakan, ne işin var düz ovada ?? Allahım akıl ver, sabır ver...

  • ...23 Ağustos 2019 11:12

    yer altından su çıkmıyor..eskiden 15 metrede su çıkardı..şimdi450-500 metrede çıkıyor... yer altı su çekeçekeçfafikalar tarımarazi klamayacak...bakan utanmada n konuşuyo iyi bişe gibi... ovaya fabrıka mı olur yahu..enbereketlı ovaya... başka yer mı bulamadık ??

  • Pinokyo seni 23 Ağustos 2019 10:10

    Hani araba çıkarıyor dunuz ne oldu yalan mıydı?

  • Devaam23 Ağustos 2019 09:42

    Yimeye devam ula biz yerli otomobil yapacağız her neyse ama bu ülkede sanaayi ne hikmetse en berimli topraklarda yaptırılıyor inşaallah bu sefer de böyle olmamıştır

  • Mustafa kara23 Ağustos 2019 09:01

    Amerikanin çöle biraktigi araclari turklere cakacaklar bunlarda canak tutacak dogrusu bu işin

  • Eskici23 Ağustos 2019 09:00

    Ak parti hersey Yolunda saniyor ciftci esnaf ve issizler cok zor durumda.. fatihde multeciler mafyacilik yapiyor ekonomi yandas gardas arkadas durumu haric iyi degil israile yangin sondurmaye giden ucaklar turkiye yaninca havalanmiyor uzun lafin kisasi ev kisasi bu sorunlar cozulmezse 2 secimde 2 soku yasayacak ak parti millet herseyin farkinda artik

  • memur23 Ağustos 2019 08:58

    manisamıza hayırlı olsun..bakanımız sayın pakdemirli babası ekrem bey gibi bakanlığının hakkını veriyor helal olsun bakanım seni destekliyoruz...ayrıca manisalı çiftçiler çok çalışkandır politikalarınızı destekliyoruz

  • ylmz23 Ağustos 2019 09:57

    Memur kafası işte.Garanti bankamatiktir.!

  • Memur fırsatı kaçırma 23 Ağustos 2019 09:38

    Adını da yazsaydın terfi alırdın.

  • ENAYİ23 Ağustos 2019 08:23

    KONYALILAR ETLİEKMEK YEMEYE DEVAM  :)  :)  :) 

  • Ben23 Ağustos 2019 08:01

    Yer yuzunde bu ulkeden baska yerde bakan olamazsin. Bu adam tuhaf intikam alirgibi dalga geçer gibi davraniyor . bence kimseyide tinladigi yok.

  • Pala23 Ağustos 2019 07:53

    Çok komik almanlara bedava arsa tahsis et, yatırım teşviği ver, istihdamdan sgk primi alma. Adamlar bu kadar teşvik alıp üretime geçince yerli milli oto nasıl rekabet edecek eş ile?

  • Ne halt yiyorsunuz22 Ağustos 2019 23:37

    Bu bakan kabineden şutlanmalı. Turizm bakanı da öyle. Memlekette her yer yanıyor. Bunlara güvenmiyorum. Bu kadar orman yangını çıkmıyordu.

  • Vatandaş 22 Ağustos 2019 23:26

    Manisa tarım yapıyor Iyi de git çiftçilere bir hâllerini sor bakalım. Ne diyecekler.

  • çiftçi23 Ağustos 2019 08:56

    manisa akhisarlıyım çiftçiyim çalışıyorum kazanıyorum tasarruf da ediyorum halimden memununum çok sükür.çalışan çiftçi kazanır.burada hükümeti karalayan yorum yapanlar çiftçi falan değil.uyanık olun :)  :) 

  • Sezer Pak22 Ağustos 2019 23:12

    Sanayi Bakanı mısın? Ormanlarına baksana sen!!!

  • ylmz22 Ağustos 2019 22:51

    Wolskwagen in de türkiye yada Ortadoğu temsilcisidir,böyle işleri seviyor.Avrupalı Tarım şirketlerinin Türkiye temsilcisi tarım bakanı olursa...!

  • Bika22 Ağustos 2019 22:44

    Yerli ve milli otomobil masal olarak kalmaya mahkum.

  • vatandaş22 Ağustos 2019 21:23

    yav sayın bakan sen orman bakanı değilmisin git bir kaz dağlarındaki ihaneti görde gözün açılsın yanan ormaları nasıl kurtaracağını düşün o uçakların motoru yok diyorsun bu ülkeyi kim yönetiyor gidip onlara desene baba uçakların motoru yok niye almıyorsunuz tarım ve çiftci çökmüş onları bir dinle mazot fiyatlarına bak bakacağın bin bir konu var sen gelmişsin sanayi dalından ahkam kesmeye çalışıyorsun zaten bu memleketin en büyük sorunu kimsenin kendi işini yapmaması 

  • Lala22 Ağustos 2019 18:47

    Yerli otomobili kim alır WW varken? Cumhurbaşkanı bile Alaman arabasına binerken kim biner milli otomobile?

  • DOĞRU22 Ağustos 2019 18:43

    inşallah verimli araziler gitmez...