E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzilhan: Evde bira yapımı bizi vurdu---

Özilhan: Evde bira yapımı bizi vurdu

Özilhan: Evde bira yapımı bizi vurdu
01 Şubat 2018 - 05:26 borsagundem.com

İnternette satışı hızla yayılan ‘evde bira yapım setleri’ üreticiyi de vurdu. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, “Evde bira üretimi satışları etkiliyor. Ancak bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Vergi kaybına da yol açıyor” dedi

Anadolu Grubu’nun Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan 9 aylık faaliyet raporuna göre bira satışları geçen yıl yurt içinde yüzde 5.7 oranında düşerken, yurtdışı operasyonları yüzde 8 arttı. Bu düşüşte ise evde bira üretiminin artmasının etkisi büyük. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da aynı görüşte. Özilhan, “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” dedi.

RUSYA İLE İŞLER İYİ

Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Rus İş Konseyi ve Avrasya İş Konseyleri Başkanı olan Özilhan ile Almanya Frankfurt’ta görüştük. Özellikle Rusya ile ilişkilerde tüm pürüzlerin giderildiğini söyleyen Özilhan, şöyle konuştu: “Bir tek domates konusunda ve vize konusunda sıkıntı var. Domates için 4-5 firmaya daha yetki verilmesi bekleniyor. ‘Domatese çok yatırım yaptık. Bunlar karşılıksız kalır’ diyorlar. Vize konusunda da işadamlarına 3 günlük vize veriliyor. Bu konuda da bir çalışma yapacaklar. Türk müteahhitler ihalelere girebiliyor, ihracat yapılıyor ve turist sayısı artıyor. Önümüzde de Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası var. Türk şirketlerin burada önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Rusya’daki bira operasyonlarımız devam ediyor. Burada önemli ortaklıklarımız var. Türkiye’de de farklı ürünlerin üretimini yapacağız. İran’a 5 milyon litre alkolsüz bira ihraç ettik. Bu rakamın 15-20 milyon litrelere çıkacağına inanıyorum.”

TARIMDA SINIFTA KALDIK

Türkiye’nin Sırbistan gibi ülkelerden et ithalatı yapmasını doğru bulmadığını anlatan Özilhan, şöyle devam etti: “Tarım ve hayvancılık Türkiye için çok önemli. Ancak tarımda sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Bu konuda doğru modeller üzerinde yeniden çalışmalar yapılabilir. Sırbistan’dan et ithalatı yapıyoruz. Aslında bizim hayvancılık yapacak alanlarımız da var, bilgi birikimimizde. Doğru teşvik modelleri kurgulanmalı.”

BAŞKANIMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç’un Fenerbahçe’nin başkan adayı olduğu, kendisinin de Beşiktaş ile anıldığını hatırlattığımız Tuncay Özilhan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz başkanımızdan (Fikret Orman) memnunuz. Ben başkanlığı hiç düşünmedim. Zaman zaman Beşiktaş ile Anadolu Efes’in basketbolda birleşmesi gündeme geliyor. Bu konuda görüşmelerimiz oldu. Hatta Fikret Orman, yönetimi de bırakabileceklerini dile getirdi. Ancak henüz böyle bir kararımız yok. Bizim basketboldaki bütçemiz 60 milyon lira civarında. 100 milyonun üzerinde kulüpler var. Biz basketboldaki bu köklü markanın kaybolmasını istemiyoruz.” (Hürriyet / Ceyhun Kuburlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XxxL04 Şubat 2018 09:40

    Sizin yatacak yeriniz YOK. pişmiş kelle gibisiniz.

  • bestami01 Şubat 2018 21:53

    evde ayran yapmayalım ne gerek var ? mevye suyu sıkmayalım ne gerek ? hatta yemeği de dışardan söyleyelim evde yemek yapmak restoranları vurur .))))))

  • Türkoğlutürk01 Şubat 2018 13:26

    Sonuç sigara ve içkide kaçakçılığı destekleme devleti bilerek gelirden mahrum bırakma

  • Onur 01 Şubat 2018 10:40

    Bu kadar yüksek vergiler şirilmiş fiyatlar olunca, herkes evde içeceğini yapar elbette.

  • Eren Karslı01 Şubat 2018 10:30

    Sizi vuran evde bira yapımı değil, ağır ve mantıksız vergiler. Vergi yüzünden herkes evde bira yapıyor yoksa kim istemez markete gidip paşa paşa içkisini almayı.

  • misafir01 Şubat 2018 09:30

    evde yemekte yapmayalım dışarda yeriz ekonomi canlanır. Bırakında millet rahat rahat keyfine baksın isteyen istediğini içsin. 2tl yapın birayı kimse evde yapmaz zaten. milleti soydunuz

  • KILIÇ01 Şubat 2018 09:25

    BU ZIKKIMA ÇOLUK ÇOCUGUNUN RIZKINI KESİP PARA VERENLERE GÜLÜYORUM.