E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzgür Güneri piyasaları yorumladı---

Özgür Güneri piyasaları yorumladı

Özgür Güneri piyasaları yorumladı
14 Ekim 2015 - 14:30 borsagundem.com

Finansinvest Genel Müdürü Güneri Borsagundem.com’a konuştu. Güneri, piyasalardaka hareketleri değerlendirdi, yatırımcılara da önerilerde bulundu.

Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri  Borsagundem.com’a,  ”Volatilite artık hayatımızın bir parçası ve böyle de devam edecek gibi…” dedi. Bu belirsizlikte endeksi tahmin etmenin çok güç olduğunun altını çizen Güneri, genel anlamda borsanın pahalı olmadığını belirterek şöyle konuştu:  “Piyasada pozisyon açmak isteyecek yerli ve yabancı yatırımcının iştahı olduğunu da düşünüyorum. Tek endişe bu politik belirsizliğin ortadan kalkıp kalkmayacağı. Eğer kalkarsa burada çift haneli hızlı bir piyasa rallisi, kurlarda bir miktar gevşeme görebiliriz.”  
Finansinvest Genel Müdürü Güneri, Türkiye’ye finans alanında lig atlatacak olan enerji borsasının oluşturulması yolunda Finansinvest ve FİNA Enerji işbirliğinde başlatılan ‘Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri’nin Borsa İstanbul’daki gong töreninde Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı. 
 
-Türkiye’nin de içinde olduğu gelişmekte olan piyasalardaki hareketleliği nasıl yorumluyorsunuz?
-Aslında birçok şey üst üste geliyor ve global volatilite devam ediyor. Büyük resme bakacak olursak sadece TL ve Türk borsası değil, bütün gelişmekte olan ülke borsalarında, para birimlerinde benzer hareketler var. Bir de bizde seçim olması etkenlerden bir tanesi. Dolayısıyla volatilite artık hayatımızın bir parçası ve böyle de devam edecek gibi… Türkiye’de kalıcı, diğer piyasalardan bağımsız, tek başına iyileşmenin ancak seçim sonrası hükümet kurulmasıyla olacağını düşünüyorum. Ya da hükümet kurulma beklentisi oluşmasıyla.
Şu anda piyasanın, ne bir güçlü hükümet kurulacağını ne de siyasi bir belirsizlik olacağını fiyatlamadığını düşünüyorum. Eğer bir hükümet kurulursa bu koalisyon olabilir, tek parti hükümeti olabilir, güzel bir hareket olacağını düşünüyorum TL varlıkları lehine.
Bu belirsizlikte endeksi tahmin etmek çok güç. Ama ben genel anlamda borsanın pahalı olmadığını düşünüyorum. Piyasada pozisyon açmak isteyecek yerli ve yabancı yatırımcının iştahı olduğunu da düşünüyorum. Tek endişe bu politik belirsizliğin ortadan kalkıp kalkmayacağı. Eğer kalkarsa ben burada çift haneli hızlı bir piyasa rallisi, kurlarda bir miktar gevşeme görebileceğimizi düşünüyorum. Ondan sonra yurt dışı piyasalarda bir bozulma olsa bile, biz zaten o bozulmayı geçmişte yaşadığımız için ek bir bozulma bize çok yansımayacaktır.
 
-Sizce FED faizi ne zaman artıracak?
-FED’in faiz artıracağı artık iyice kanıksandı. Hatta artırsa daha faydalı olur. Bu arada farklı piyasalar da faiz artırımını fiyatlıyor şu anda. O yüzden faiz artırımı beklenenden hızlı veya beklenenden daha büyük adımlarla gelmediği sürece, ben piyasaları rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
 
-Böyle bir ortamda yatırımcı ne yapmalı?
-Bu durumda pozisyonlarını pek değiştirmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani parasının tamamı mevduatta olan bir yatırımcının gidip parasının yarısıyla hisse senedi alması ya da belirgin hisse senetlerinde portföyü olan birinin, ‘dur, her şeyimi satayım, alttan yerine koyarım’ gibi hareketlerini çok sağlıklı bulmuyorum. Her zaman olduğu gibi portföy yönetiminin en birinci kuralı disiplindir. O disiplinden hiç ayrılmamaları lazım. Dolayısıyla anladıkları bildikleri şirkete, onun işine yatırım yaparlarsa orta ve uzun vadede kazançlı çıkarlar.

Bakın ben yatırım için dolara inanan bir insan değilim. Hep Türk Lirası’na inanıyorum. Hala ben faiz tarafında mevduat olsun, sabit getirili menkul kıymetler olsun ve bunlara dayalı yatırım fonları olsun fırsat sunduğunu düşünüyorum. Ama artık geldiğimiz seviye itibariyle hisse senetlerini de çok da göz ardı etmemek lazım. Alıp tutmak ve bir portföy oluşturmak için iyi fiyatlarda kaliteli şirketler var. Onları da değerlendirmek lazım. Ama ben paramın çoğunu Türk Lirasında tutmaya devam ederdim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)