E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzerden Plastik için gong töreni---

Özerden Plastik için gong töreni

Özerden Plastik için gong töreni
18 Şubat 2015 - 11:51 borsagundem.com

Ambalaj sektörünün önemli isimlerinden Özerden Plastik Borsa İstanbul’da GİP’te işlem görmeye başladı.

BORSAGUNDEM.COM

Ambalaj sektöründe faaliyetlerine 1958 yılında başlayan ve bugün itibarıyla siparişlerinin yüzde 16’sını Avrupa Birliği ağırlıklı ülkelere ihraç eden Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin payları, 18 Şubat 2015 tarihi itibarıyla “OZRDN” koduyla 2,71 TL fiyattan Borsa İstanbul GİP’te işleme açıldı.
 
Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer ve Özerden Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nami Özerden ile Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Nadi Özerden ve Naci Tamer Özerden katıldı.
 
Hüseyin Zafer: “2023 yılında Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerinin piyasa değerinin GSYİH’in yüzde 60 veya 70’i olmasını hedefliyoruz, bunun için de kota alma ücretlerini kaldırdık”
 
Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Özerden Plastik’in halka arzının, 2015 yılının Gelişen İşletmeler Piyasası’ndaki ilk halka arz olduğunu belirterek bu yıl büyük halka arzlar beklerken GİP’te halka arz sezonunu açtıklarını dile getirdi. Gelecekte önemli halka arzlar olacağına inandıklarını kaydeden Hüseyin Zafer, Özerden Plastik’i kurumsallaşma adına attığı adımdan dolayı tebrik ederek vizyonu ve performansı adına kendilerini kutladı.
 
Hüseyin Zafer, halka arzın şirketler için uygun maliyetle finansmana erişim olduğunun altını çizerek teminatlandırma veya geri ödeme gibi koşulları olmaması büyük bir avantaj sağladığın belirtti. Zafer, şirketlerin halka arz ile adeta görücüye çıktığını, görücüye çıkan her şirketin de kendi göstermek istediğini belirterek; “Sermaye piyasalarında görünürlük, kalıcıdır. Dolayısıyla şirketler kurumsal etkinliklerini gözden geçirmelidirler. Şirket paylarının organize bir pazarda şeffaf bir ortamda yatırımcılara sunulması, şirketlere fırsatlar sunmaktadır. Bu noktada üretilen katma değerin, yeni ortaklarla paylaşımı ülke ekonomisi adına da büyük önem taşımaktadır” dedi.
 
Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul olarak çok daha fazla ulusal ve uluslararası piyasaların konumlandığı bir borsa için çalıştıklarının altını çizdi.
 
Halka Arz çerçevesinde 2014 yılında 25’i yabancı olmak üzere toplam 281 şirketle bire bir görüştüklerini, 2012 yılından bu yana görüşülen şirket sayısının 651 olduğunu belirten Hüseyin Zafer, Listing İstanbul Projesi kapsamında uluslararası şirketleri Borsa İstanbul’a çekmek istediklerini, 2015 yılında da bu projenin meyvelerini toplayacaklarına inandıklarını söyledi. Zafer, halka arz adına verilecek teşviklere de değinerek; “Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem görmek adına halka arz hedefleyen KOBİ’lere sunulan KOSGEB GİP KOBİ Destek Programı, bu teşviklerden biri. Bu programa halihazırda 30 şirket başvurdu, 20’sinin başvurusu kabul edildi ve kalan 10’u da şu an inceleniyor. Ayrıca GİP’te şu an için 4 halka arz başvurusu mevcut. Var gücümüzle gerçekleştirdiğimiz tüm bu çabalar, Borsa İstanbul’u ve sermaye piyasalarımızı bölgenin büyük gücü haline getirmek içindir” dedi.
 
Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Özerden Plastik, 23,7 milyon TL piyasa değeriyle, Borsa İstanbul’da işlem gören 423’üncü şirkettir.”
 
Mustafa Nadi Özerden: “Aile şirketinden kurumsal bir yapı kazanarak ulusal bir şirket olma yoluna adım attık”
 
Özerden Plastik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Nadi Özerden, gong töreninde yaptığı konuşmasında 1958 yılında başlayan sanayi yolculuklarının halka arz ile yepyeni bir boyut kazandığını belirterek böylelikle şahıs firmasından aile şirketine ve oradan da kurumsal bir yapı kazanarak ulusal bir şirket olma yoluna girdikleri dile getirdi. Mustafa Nadi Özerden, şunları söyledi; “58 yıllık geçmişimizde dürüstlük ve iş ahlakına bağlılıktan asla vazgeçmememiz, en büyük destekçimiz ve cesaret kaynağımız oldu. 2012 yılında sağlam temeller üzerinde büyümek adına karar aldık. Sermaye yapımızı yeter duruma getirmek adına üç yıl boyunca karımızı artırdık. Bu süreçte de halka arz ve faydaları ile tanıştık. Bugüne kadar bağımsız denetimler geçirdik, deneyimlerden istifade ettik. Sonunda geçen yıllar içinde büyük bir coşku ve fedakârlıkla çalışan iş arkadaşlarımızla birlikte bugün burada bu gururu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Naci Tamer Özerden: “Özerden Plastik, 60 yıla yakın bir iş kültürüdür; dürüstlük, güvenilirlik, yenilikçilik ve kalite üzerine kurulmuş bir yapıdır”
 
Özerden Plastik Genel Müdür Yardımcısı Naci Tamer Özerden de konuşmasında Özerden Plastik’in ambalaj ve yalıtım malzemeleri üzerine üretim ve pazarlama faaliyetlerine yoğunlaşarak kendi Ar-Ge çalışmaları ile kendi segmentinde ilklere imza attığını ve pazarında gelişmelerle trendleri belirleyen firma olduğunu belirtti. Naci Tamer Özerden, şunları dile getirdi; “Üretim yaptığı her konuda muasır medeniyetler seviyesinde üretim çeşidi ve kalitesi ile çalışan  Özerden Plastik, 60 yıla yakın bir iş kültürüdür; dürüstlük, güvenilirlik, yenilikçilik ve kalite üzerine kurulmuş bir yapıdır, mutlu ederek mutlu olmayı hedefler. Bugün bu yapı, gücüne güç katacak yeni ortaklarıyla buluşuyor, yeni bir disiplin boyutuna geçiyor. Bu yeni boyutun heyecanı ve sorumluluğu ile hareket ederek firmamızı hak ettiği yere taşımak, görevimizdir. Bugüne gelmemizde ve halka arz sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”



 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)